ΚΟΣΜΟΣ

Ο διεθνής συνασπισμός εξαπέλυσε 21 αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του ΙΚ

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε τις τελευταίες δύο ημέρες 21 αεροπορικές επιδρομές κοντά στη συριακή πόλη Κομπάνι με στόχο να ανακόψει την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (CentCom), η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στο πεδίο είναι ρευστή καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος.

Οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν πολλές θέσεις και κτίρια του ΙΚ και είχαν στόχο να εμποδίσουν «να σταλούν ενισχύσεις και εφόδια» στους τζιχαντιστές και να προελάσουν προς τις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, επεσήμανε η CentCom.

Ο αμερικανικός στρατός σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως τα αεροπορικά πλήγματα αναχαίτισαν την προέλαση του ΙΚ στο Κομπάνι, όμως προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο πεδίο παραμένει ρευστή καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος και οι κουρδικές πολιτοφυλακές «εξακολουθούν να αντιστέκονται».

Στο μεταξύ η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IAE) ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ έχουν μειώσει τα έσοδα της οργάνωσης από την πώληση πετρελαίου.

Από τα περίπου 70.000 βαρέλια ημερησίως που παρήγαγαν το καλοκαίρι, κυρίως στο Ιράκ, πλέον οι τζιχαντιστές παράγουν περίπου 20.000 βαρέλια, εκτίμησε η IAE.

Η υπηρεσία υπογράμμισε ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμού «περιόρισαν την ικανότητα των τζιχαντιστών να λειτουργούν πετρελαιοπηγές και διυλιστήρια και ανέκοψαν την επιχείρηση λαθρεμπορίου η οποία τους απέφερε ημερησίως έσοδα που εκτιμώνται μεταξύ του 1 και των 3 εκατομμυρίων δολαρίων».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact