ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμαρχος της Ρώμης «διώχνει» από την πόλη μονομάχους και Ρωμαίους εκατόνταρχους

Ο Φραντσέσκο Πάολο Τρόνκα, ο προσωρινός διαχειριστής στο δημαρχιακό θώκο της Ρώμης μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, απαγόρευσε την παρουσία ψεύτικων εκατόνταρχων γύρω από τα ιστορικά μνημεία της πόλης ενόψει του Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας που ετοιμάζεται να γιορτάσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Το δημοτικό διάταγμα, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, απαγορεύει στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι μεταμφιέζονται σε ρωμαίους εκατόνταρχους, να φωτογραφίζονται από τους τουρίστες ή να κινηματογραφούνται έναντι αμοιβής.

«Η απαγόρευση είναι αναγκαία για λόγους ασφαλείας στην πόλη κυρίως γιατί τα άτομα αυτά ενεργούν συχνά κατά τρόπο ανάρμοστο, επίμονο και ενίοτε επιθετικό, αλλά και για την προστασία της καλλιτεχνικής, ιστορικής και μνημειακής κληρονομιάς”, αναφέρει το διάταγμα.

Ενώ το Ιωβηλαίο έτος της Ευσπλαχνίας, που έχει εξαγγείλει ο Πάπας Φραγκίσκος, θα αρχίσει σε λιγότερο από 15 ημέρες, ο Τρόνκα αποφάσισε να νοικοκυρέψει τις περισσότερο ή λιγότερο νόμιμες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό και που προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Κατά συνέπεια, απαγορεύεται “οποιαδήποτε παρόμοια δραστηριότητα για τη μεταφορά τουριστών”, επειδή πολλά ταξίλατα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης των οποίων οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν άδεια οδήγησης ούτε ασφάλεια.

Τέλος, το διάταγμα απαγορεύει την αυτόκλητη προσέγγιση πωλητών μέσα στο δρόμο για επισκέψεις με τουριστικά λεωφορεία και την πώληση εισιτηρίων για την πρόσβαση στα μεγαλύτερα μουσεία –μια ιδιαίτερα συχνή εικόνα γύρω από τα μουσεία του Βατικανού κυρίως.
Ο Τρόνκα διορίστηκε την 1η Νοεμβρίου από την ιταλική κυβέρνηση για να αντικαταστήσει τον (κεντρο-δεξιό) δήμαρχο της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε σειρά σκανδάλων.

Ο Τρόνκα, αρμόδιος για τη διαχείριση τρεχουσών υποθέσεων μέχρι τις δημοτικές εκλογές οι οποίες πιθανόν να διεξαχθούν την άνοιξη του 2016, αναμένεται κυρίως να ασχοληθεί με τη διαχείριση των τελευταίων προετοιμασιών ενόψει του Ιωβηλαίου, του αγίου έτους των Καθολικών που θα αρχίσει στις 8 Δεκεμβρίου και θα παραταθεί έως τις 20 Νοεμβρίου 2016 και το οποίο θα προσελκύσει εκατομμύρια προσκυνητές στην αιώνια πόλη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact