ΚΟΣΜΟΣ

«Ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο μπορεί να βρίσκεται στη Γερμανία»

Εντείνονται οι έρευνες των Αρχών, στενή η συνεργασία Γερμανίας-Γαλλίας

Στη Γερμανία ενδέχεται να έχει διαφύγει ή να προσπαθεί να διαφύγει ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», η οποία επικαλείται κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γερμανικές αρχές έλαβαν σχετική ενημέρωση από τους Γάλλους συναδέλφους τους νωρίς το πρωί και εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας ειδικά στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γερμανίας, όπου ήδη από χθες το βράδυ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής ομάδας BFE+, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο φερόμενος ως δράστης, Σερίφ Σεκάτ, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στη Γερμανία για σοβαρή ληστεία και είχε απελαθεί στην Γαλλία το 2017, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώ τονίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να έχουν εκδώσει απαγόρευση εκ νέου εισόδου του στη χώρα.

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η σκέψη μας βρίσκεται με τα θύματα

«Βαθιά συγκλονισμένος» από την επίθεση στο Στρασβούργο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας καταδίκασε «τη δειλή αυτή πράξη», με σημερινή δήλωσή του. «Η σκέψη μας βρίσκεται με τα θύματα, η συμπάθειά μας με τους συγγενείς τους. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους Γάλλους φίλους μας», πρόσθεσε ο κ. Μάας στην ανακοίνωσή του, μέσω Twitter.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο μεταξύ επικαιροποίησε σήμερα τις ταξιδιωτικές του συστάσεις σχετικά με τη Γαλλία, συμπεριλαμβάνοντας τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Πρόκειται για τον «υψηλότερο βαθμό προειδοποίησης ασφαλείας» από τις γαλλικές αρχές, επισημαίνεται, ενώ αναφέρεται ότι έχουν γίνει αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα σύνορα και οι ταξιδιώτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των δυνάμεων ασφαλείας».

Στη σύσταση γίνεται ακόμη αναφορά στα βίαια επεισόδια που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις και τονίζεται ότι οι επισκέπτες πρέπει να συμπεριφέρονται με σύνεση, να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις και να λαμβάνουν υπόψη τους κλειστούς δρόμους και άλλα εμπόδια για τις μετακινήσεις τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact