ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Ο Έλληνας που ζει ένα ιλουστρασιόν παραμύθι

Η υψηλή μόδα στη Βρετανία απέκτησε ελληνική «υπογραφή»! Στον φωτογραφικό φακό του έχουν ποζάρει μερικά από τα πιο ποθητά μοντέλα της Βρετανίας αλλά και σταρ διεθνούς βεληνεκούς, όπως η Μάιλι Σάιρους. Ο φωτογράφος των ατμοσφαιρικών editorial μόδας και των glam περιοδικών Πίτερ Πεντονόμου είναι η επιβεβαίωση στον κανόνα που θέλει… όποια πέτρα κι αν σηκώσεις να βρίσκεται από κάτω ένας Ελληνας. Με τη μόνη διαφορά ότι εκείνος δεν κατάφερε απλώς να «τρυπώσει» στον εξαιρετικά απαιτητικό χώρο της μόδας, αλλά και να βάλει την υπογραφή του σε μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα εξώφυλλα που έγιναν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Το εξώφυλλο του τεύχους Δεκεμβρίου 2013 του βρετανικού «Cosmopolitan», στο οποίο φιγουράρει η εκκεντρική ποπ σταρ Μάιλι Σάιρους, είναι σίγουρα ένα από αυτά. Σε εκείνη την έκδοση, η οποία πούλησε χιλιάδες αντίτυπα και έγινε θέμα συζήτησης σε Ευρώπη και Αμερική, η 22χρονη τραγουδίστρια πόζαρε στον φακό του Πίτερ Πεντονόμου, φορώντας ένα ημιδιάφανο μίνι φόρεμα με κεντημένες πέτρες. Ηταν η περίοδος που το όνομα της Αμερικανίδας celebrity συζητιόταν πιο έντονα από ποτέ και η ίδια απολάμβανε τη δημοσιότητα από το βιντεοκλίπ του τραγουδιού της «Wrecking ball», το οποίο είχε βγει τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο Ελληνας φωτογράφος «συνέλαβε» το… star quality της νεαρής τραγουδίστριας και το αποτέλεσμα της φωτογράφισης ήταν άκρως επιτυχημένο, αφού κατάφερε να κάνει το κοινό να ξεχάσει για λίγο την προκλητική εμφάνισή της πάνω στην περίφημη μπάλα κατεδάφισης και να «δει» την πιο σικ και λιγότερο σέξι πλευρά της.

Στο «Cosmopolitan»

Από τα πιο επιτυχημένα εξώφυλλα του ελληνικής καταγωγής φωτογράφου ήταν επίσης του τεύχους Μαΐου 2013, στο οποίο κεντρικό πρόσωπο ήταν η Βρετανίδα τραγουδίστρια Αλέσα Ντίξον. Η 36χρονη κριτής του «Britain’s got talent» φορούσε καυτά μίνι σορτς και μια μαύρη δερμάτινη μπλούζα που δεν άφηναν και πολλά στη φαντασία των αναγνωστών, ωστόσο στη συνέντευξή της επέλεξε να θίξει πολύ πιο σοβαρά θέματα, όπως αυτό του ρατσισμού στη βιομηχανία της showbiz.

Το ίδιο αποκαλυπτική ήταν στο τεύχος Ιανουαρίου 2014 και η Bρετανίδα τραγουδίστρια Ελι Γκούλντινγκ (το 2001 παρέστη στη γαμήλια δεξίωση του πριγκιπικού ζεύγους Γουίλιαμ – Κέιτ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να τραγουδήσει), η οποία πόζαρε όλο νάζι, επιδεικνύοντας το εξώπλατο μίνι φόρεμά της και τα πλούσια προσόντα της. Πάντως, η ίδια στη συνέντευξή της στο διάσημο περιοδικό είχε παραδεχθεί ότι δεν ένιωθε πάντα αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την εμφάνισή της, αφού πέρασε και μία περίοδο πιστεύοντας ότι ήταν «χοντρή και με μεγάλη μύτη».

Τέλος, εξαιρετικές κριτικές απέσπασε η φωτογράφιση της ανερχόμενης τραγουδίστριας και ηθοποιού Πίξι Λοτ στο περιοδικό «Fabulous». Η γνωστή για τις εκκεντρικές εμφανίσεις της Βρετανίδα σταρ έκλεψε τις εντυπώσεις, ποζάροντας σαν άλλη Μπριζίτ Μπαρντό, με τη χαρακτηριστική ξανθιά κόμη, το έντονο κρεπάρισμα και το αθώο βλέμμα. Το φωτογραφικό κόνσεπτ που παρέπεμπε σε άλλη εποχή συμπλήρωνε το σέξι ντύσιμο, το οποίο περιελάμβανε ψηλόμεσα μίνι σορτς, μαύρη εφαρμοστή μπλούζα και μαύρα μοκασίνια.

Εκτός από την πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με το βρετανικό «Cosmopolitan», ο Πίτερ Πεντονόμου έχει να επιδείξει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς και σε άλλα πολύ γνωστά περιοδικά, όπως το «Esquire» και το «Marie Claire». Οταν δεν έχει φωτογραφίσεις στο στούντιό του στο Λονδίνο, γυρίζει τον κόσμο, φωτογραφίζοντας εξωτικές καλλονές, σέξι pin-up girls και ξανθές «ενζενί» του σήμερα. Το όνειρο κάθε άντρα δηλαδή!

Οι όμορφες πριγκίπισες της πασαρέλας που έγιναν «αιχμάλωτες» στον φακό του!

Ο ταλαντούχος νέος φωτογράφος δεν έχει ξεχωρίσει μόνο για τα εξώφυλλά του αλλά και για τα editorial μόδας που κοσμούν τις σελίδες των περιοδικών. Σε κάθε καρέ του καταφέρνει και αποτυπώνει την ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών, εμφανίζοντας πότε τη βαμπ και πότε την πιο παιχνιδιάρικη πλευρά των μοντέλων του. Αυτός είναι, ίσως, και ο λόγος που μπροστά από τον φακό του έχουν παρελάσει πολλά διάσημα μοντέλα.

Από τα πιο γνωστά είναι η Λίλα Πάρσονς. Η 26χρονη παρουσιάστρια του MTV, που μπήκε τυχαία στον χώρο του μόντελινγκ όταν σε ένα πάρτι στο ανατολικό Λονδίνο γνώρισε τους ατζέντηδές της, έχει συνεργαστεί με τη Chanel ενώ έχει περπατήσει σε πασαρέλες γνωστών σχεδιαστών, όπως της πασίγνωστης και εκκεντρικής Βίβιεν Γουέστγουντ. Στη φωτογράφιση για την περσινή φθινοπωρινή / χειμωνιάτικη κολεξιόν της Yumi πόζαρε με κοριτσίστικη διάθεση, φορώντας δημιουργίες της γνωστής εταιρίας ρούχων.

Αλλο μοντέλο που έχει αφεθεί στη γοητεία του φακού του Πίτερ Πεντονόμου είναι η Λίσα Σέιφερτ. Η πρώην playmate από την Αυστραλία με το αψεγάδιαστο κορμί και το αγγελικό πρόσωπο πρόσφερε στον ανδρικό πληθυσμό πολλές ευκαιρίες για να τη θυμάται, φορώντας το μαγιό της και αφήνοντας ηθελημένα να φανούν τα… θέλγητρά της. Η Αλίσια Ράντρι είναι, τέλος, μία από τις μούσες του νεαρού φωτογράφου. Από αγοροκόριτσο -η ίδια έχει παραδεχθεί σε συνέντευξή της ότι όταν ήταν μικρή της άρεσε να κολυμπάει και να σκαρφαλώνει στα δέντρα- έχει μετατραπεί σε επιτυχημένο μοντέλο. Σε μία από τις φωτογραφίσεις του Πίτερν Πεντονόμου η καλλονή από τον Μαυρίκιο, η οποία υπήρξε και μία από τις κατακτήσεις του ηθοποιού Τζουντ Λο, «φοράει» μπόχο διάθεση και περιφέρεται ανέμελη στην παραλία.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ο νεαρός φωτογράφος, καθώς είναι συνεχώς περιτριγυρισμένος από καλλονές, να είναι ορκισμένος εργένης με πολλές κατακτήσεις και εναλλαγές συντρόφων, η αλήθεια για την προσωπική του ζωή είναι εντελώς διαφορετική. Οπως φαίνεται και από το προφίλ του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ο ίδιος έχει επιλέξει την ηρεμία της οικογένειάς του, της γυναίκας του και των τριών παιδιών του.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact