ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν έβαλε το όνομά του στην Αγία Σοφία σαν να είναι σουλτάνος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε το όνομά του μέσα στην Αγία Σοφία.

Όχι με… σπρέι, αλλά προσφέροντας καλλιγραφική επιγραφή με στίχους από το Κοράνι, ως αναθεματική πλάκα, όπου και αναγράφεται στο τέλος ότι, αφιερώθηκε στην Αγία Σοφία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη λειτουργία της ξανά ως τζαμί. Την επιγραφή φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Μεχμέτ Οζτζάι (Mehmet Özçay).

Ο Τούρκος αυταρχικός ηγέτης, ταπεινής καταγωγής ο ίδιος και αμόρφωτος, είναι τόσο αλαζονικός που με αυτή τη «δωρεά» θέλησε να τοποθετήσει το όνομά του δίπλα στις απεικονίσεις των Ρωμαίων (Βυζαντινών) αυτοκρατόρων και να υψωθεί ως ισάξιος των μεγάλων Οθωμανών σουλτάνων που διεκδικούσαν καταγωγή από τους Κομνηνούς.

Ο Λαζός από τον πατέρα του και Γεωργιανός από τη μητέρα του Ερντογάν, (η μητέρα του και δεύτερη σύζυγος του πατέρα του, ήταν Γεωργιανής καταγωγής και λεγόταν Τενζιλέ), σε ηλικία 13 ετών φοιτούσε σε μία από τις θρησκευτικές σχολές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σχολές İmam Hatip) και αναγκαζόταν να δουλεύει στον δρόμο για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα. Αυτός ο αλαζονικός λουστράκος της Κωνσταντινούπολης ονειρεύεται, λόγω και τη θρησκευτικής του εκπαίδευσης, να ανακηρυχθεί χαλίφης.

Έτσι, με αυτές τις ματαιοδοξίες στο ισλαμιστικό του κεφάλι, επενέβη στον εσωτερικό διάκοσμο της Αγίας Σοφίας, συμπεριφερόμενος σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ως «ιδιοκτησία» του και ότι μπορεί να αναρτά εκθέματα ανάλογα με τα γούστα του κάθε κυβερνήτη, πρωθυπουργού, προέδρου, ή δυνάστη.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο TRT Haber, o Ερντογάν προχώρησε στη δωρεά μίας καλλιγραφίας που τοποθετήθηκε ήδη.

Τι περιλαμβάνει αυτή;

Την 159η και 160η στροφή από το τρίτο κεφάλαιο του Κορανίου, το αινιγματικό έως υπόγεια απειλητικό νόημα των οποίων, μόνο τυχαία δεν φαίνεται να είναι επιλεγμένο:

Διαβάζουμε:

[3:159] «Χάρη στο έλεος του Αλάχ ήσουν καλός μαζί τους. Γιατί αν ήσουν σκληρός, και άκαρδος, σίγουρα θα είχαν σκορπίσει μπροστά σου. Οπότε συγχώρεσέ τους και προσευχήσου για τη συγχώρεσή τους και συμβουλέψου γι’ αυτούς σε σημαντικά ζητήματα. Και όταν αποφασίσεις τον δρόμο της δράσης, εμπιστεύσου τον Αλλάχ. Σίγουρα ο Αλλάχ αγαπά εκείνους που Τον εμπιστεύονται».

[3: 160] «Εάν ο Αλλάχ σε βοηθήσει, κανείς δεν θα επικρατήσει πάνω σου. Εάν σε εγκαταλείψει, ποιός θα σε βοηθήσει. Εις τον Αλλάχ οι πιστεύοντες πρέπει να εμπιστεύονται την πίστη τους».

Προφανώς οι στίχοι θα ήθελε να αναφέρονται στον εαυτό του, αυτόν τον ελεήμονα τύραννο. Έτσι μάλλον θέλει να βλέπει τον εαυτό του, ως μεγάθυμο και ελεήμονα.

Την ίδια ώρα βυθίζει την Τουρκία στο προκεμαλικό μεσαιωνικό σκοτάδι, διώκοντας δεκάδες χιλιάδες αντιφρονούντες, προκαλώντας πολέμους και αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact