ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν προστατεύει την Αλ Κάιντα στη Συρία – Ζήτησε από τον Πούτιν να σταματήσει η επίθεση εναντίον της

Ανήσυχος από την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εις βάρος των τζιχαντιστών στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας και στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού (Ανατολική Γούτα), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Βλάντιμιρ Πούτιν ζητώντας του να σταματήσει η επίθεση.

Οι τζιχαντιστές που ηττώνται είναι προστατευόμενοι του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος τους θέλει ανέπαφους για να έχει λόγο στην επόμενη ημέρα της Συρίας. Η συριακή κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει τη στρατιωτική νίκη επί των συμμοριών της λεγόμενης ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προκειμένου να στεφθούν από επιτυχία η Σύνοδος του Σότσι και οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα θα πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ και την Ανατολική Γούτα, όπως ανέφεραν πηγές της τουρκικής Προεδρίας.

Η Τουρκία, αν και τάσσεται κατηγορηματικά κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, συνεργάζεται το τελευταίο διάστημα με τη Ρωσία και το Ιράν, τους συμμάχους του συριακού καθεστώτος, για να βρεθεί μια πολιτική λύση στον τζιχαντιστικό εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια.

Πέρσι, οι τρεις χώρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια «ζώνη αποκλιμάκωσης» στην επαρχία της Ιντλίμπ, που ελέγχεται από δυνάμεις της φιλότουρκης ισλαμιστικής αντιπολίτευσης και της Αλ Κάιντα και συνορεύει με την Τουρκία.

Τα τελευταία 24ωρα ο στρατός της Συρίας έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση ενάντια στις θέσεις της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ και προχωρά νικηφόρος. Είναι εμφανές ότι η παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποσκοπεί στο να προστατέψει τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact