ΚΟΣΜΟΣ

Ο “φονιάς” των Ρωσικών αρμάτων

«Περιμένουμε τα τανκ σας» λέει στο σχετικό βίντεο ο Ουκρανός στρατιώτης, δείχνοντας τα τελευταίας γενιάς Panzerfaust 3, τους αντιαρματικούς εκτοξευτές που στην τελευταία έκδοση τους, διαθέτουν μέχρι και υπολογιστή για την ανάλυση των δεδομένων βολής καθώς και αποστασιόμετρο λέιζερ.

Το συγκεκριμένο αντιαρματικό όπλο έχει μέγιστο βεληνεκές 600 μέτρα και μπορεί να διαπεράσει 360 mm ομοιογενούς θωράκισης και προορίζεται περισσότερο για βολές κατά στατικών στόχων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Ουκρανικού στρατού, πρόκειται για το όπλο που θα τους βοηθήσει να σπάσουν την φάλαγγα των αρμάτων που βρίσκεται έξω από το Κίεβο και δη των ακινητοποιημένων τανκ που έχουν βυθιστεί μέσα στη λάσπη.

Κοινό γνώρισμα όλων των Panzerfaust 3 είναι το διαμέτρημα των 60 mm και η πολεμική κεφαλή διαμετρήματος 110 mm. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 1978 από την εταιρία Dynamit-Nobel και το 1985 άρχισαν οι πρώτες δοκιμές. Το όπλο τέθηκε σε μαζική παραγωγή στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 και πριν από λίγες μέρες οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν πως πρόκειται να παραδώσουν μεγάλο αριθμό Panzerfaust στον ουκρανικό στρατό, κάτι που συνέβη τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, που επικαλείται επιστολή του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας στο κοινοβούλιο της χώρας, η Ολλανδία θα παράσχει με τη σειρά της στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις 50 αντιαρματικούς εκτοξευτές Panzerfaust 3 μαζί με 400 ρουκέτες.

Ελαφρά αντιαρματικά όπλα επόμενης γενιάς παρέδωσε και η Βρετανία

Εξοπλισμό στην Ουκρανία παρείχε και η Βρετανία που έχει παραδώσει 3.615 ελαφρά αντιαρματικά όπλα επόμενης γενιάς, ενώ σύντομα θα αρχίσει την αποστολή μικρής παρτίδας αντιαρματικών πυραύλων Javelin, με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Άμυνας. Η Βρετανία έχει επίσης δώσει όπλα, πυρομαχικά, προστατευτικά, μπότες, κράνη και συστήματα επικοινωνίας στην Ουκρανία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact