ΚΟΣΜΟΣ

Ο “φονιάς” των Ρωσικών αρμάτων

«Περιμένουμε τα τανκ σας» λέει στο σχετικό βίντεο ο Ουκρανός στρατιώτης, δείχνοντας τα τελευταίας γενιάς Panzerfaust 3, τους αντιαρματικούς εκτοξευτές που στην τελευταία έκδοση τους, διαθέτουν μέχρι και υπολογιστή για την ανάλυση των δεδομένων βολής καθώς και αποστασιόμετρο λέιζερ.

Το συγκεκριμένο αντιαρματικό όπλο έχει μέγιστο βεληνεκές 600 μέτρα και μπορεί να διαπεράσει 360 mm ομοιογενούς θωράκισης και προορίζεται περισσότερο για βολές κατά στατικών στόχων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Ουκρανικού στρατού, πρόκειται για το όπλο που θα τους βοηθήσει να σπάσουν την φάλαγγα των αρμάτων που βρίσκεται έξω από το Κίεβο και δη των ακινητοποιημένων τανκ που έχουν βυθιστεί μέσα στη λάσπη.

Κοινό γνώρισμα όλων των Panzerfaust 3 είναι το διαμέτρημα των 60 mm και η πολεμική κεφαλή διαμετρήματος 110 mm. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 1978 από την εταιρία Dynamit-Nobel και το 1985 άρχισαν οι πρώτες δοκιμές. Το όπλο τέθηκε σε μαζική παραγωγή στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 και πριν από λίγες μέρες οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν πως πρόκειται να παραδώσουν μεγάλο αριθμό Panzerfaust στον ουκρανικό στρατό, κάτι που συνέβη τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, που επικαλείται επιστολή του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας στο κοινοβούλιο της χώρας, η Ολλανδία θα παράσχει με τη σειρά της στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις 50 αντιαρματικούς εκτοξευτές Panzerfaust 3 μαζί με 400 ρουκέτες.

Ελαφρά αντιαρματικά όπλα επόμενης γενιάς παρέδωσε και η Βρετανία

Εξοπλισμό στην Ουκρανία παρείχε και η Βρετανία που έχει παραδώσει 3.615 ελαφρά αντιαρματικά όπλα επόμενης γενιάς, ενώ σύντομα θα αρχίσει την αποστολή μικρής παρτίδας αντιαρματικών πυραύλων Javelin, με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Άμυνας. Η Βρετανία έχει επίσης δώσει όπλα, πυρομαχικά, προστατευτικά, μπότες, κράνη και συστήματα επικοινωνίας στην Ουκρανία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact