ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δεν θα βρεθεί στο Γαλλία-Τουρκία

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων κατά των ενεργειών της Τουρκίας

Στον αποψινό αγώνα της Γαλλίας με την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2020, o Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αποφάσισε να μη δώσει το «παρών».

Ο Λεντριάν σχεδίαζε προηγουμένως να παρακολουθήσει τον αποψινό αγώνα στο γήπεδο Σταντ ντε Φρανς όπου θα διεξαχθεί, στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι, αλλά μετά την έναρξη από την Άγκυρα της στρατιωτικής επίθεσής της εναντίον κουρδικών θέσεων στη βορειοανατολική Συρία αυτό άλλαξε.

Γάλλοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να ενισχύσουν απόψε τα μέτρα ασφαλείας γύρω απ’ αυτόν τον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ΕΕ, στην οποία η Τουρκία εξακολουθεί να φιλοδοξεί να ενταχθεί, έχει ήδη καταδικάσει την τουρκική επίθεση εναντίον πολιτοφυλακής των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία και έχει περαιτέρω εξοργισθεί από τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να στείλει πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το ΑΕΠ-ΜΠΕ Γάλλοι πολιτικοί, μάλιστα, ζήτησαν να ματαιωθεί το αποψινό ματς: «Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Σταντ ντε Φρανς αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των κούρδων συμμάχων μας!», έγραψε χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Twitter ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDI Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Λαγκάρντ αναφερόταν στον στρατιωτικό χαιρετισμό που έκαναν Τούρκοι ποδοσφαιριστές –σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Τούρκους στρατιώτες που συμμετέχουν στην επίθεση στη Συρία– για να γιορτάσουν, την Παρασκευή, τη νίκη τους εναντίον της Αλβανίας.

Οι Τούρκοι υπουργοί Αθλητισμού και Δικαιοσύνης, καθώς και ο Τούρκος πρεσβευτής στο Παρίσι, πρόκειται να παρακολουθήσουν το ματς από την εξέδρα των επισήμων του γηπέδου, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή.

«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι ένα πράγμα, το ματς είναι ένα άλλο. Αν και μπορεί να υπάρξουν σ’ αυτό προκλήσεις, θα προσπαθήσουμε να τις αποφύγουμε», επιχείρησε να καθησυχάσει ο πρεσβευτής της Τουρκίας Ισμαήλ Χακί Μουσά όταν ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εντάσεις στο περιθώριο του ματς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact