ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Παπανδρέου τιμήθηκε με το βραβείο Ηγετικής Προσφοράς

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερες από 1.500 ηγετικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τιμήθηκε χθες από την οργάνωση International Leadership Association στο πλαίσιο συνεδρίου της στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, περισσότερες από 1500 ηγετικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο – την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις και την πολιτική.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, κατά την παραλαβή του τιμητικού Βραβείου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρθηκε «στη σημασία της ηγεσίας, αλλά υπό το πρίσμα της δημοκρατικής διακυβέρνησης και τη συμμετοχή των πολιτών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων», πρακτική που, όπως είπε, «αναδεικνύει και τους πραγματικά χρήσιμους ηγέτες».

Αναφέρθηκε επίσης «στην Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο», τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά και την πορεία της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται τέλος στη σχετική ανακοίνωση, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, αναφερόμενος, αμέσως μετά, στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Γ. Παπανδρέου, μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια «για την προσπάθεια που κατέβαλε ως πρωθυπουργός την πρώτη δύσκολη περίοδο της κρίσης, προκειμένου να αναδείξει τη σημασία των παραμέτρων αυτής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για να σηματοδοτήσει την ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, απέναντι στην εσωστρέφεια, τις προκαταλήψεις και τους διχασμούς».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact