ΚΟΣΜΟΣ

O γιος του σύρου μετανάστη που έγινε εκατομμυριούχος στα 23 του

Ένα όνομα που όλοι ξέρουμε κομματάκι διαφορετικά!

Ένας από τους ανθρώπους που άλλαξε τον κόσμο όπως τον ξέραμε μόνο συστάσεις δεν χρειάζεται, αν και συνήθως προλογίζεται κάπως αλλιώς.

Οραματιστής της τεχνολογίας, γκουρού της τεχνολογίας, αρχιτέκτονας του νέου κόσμου και τέτοιοι τίτλοι συνδέονται συνήθως με τον Στιβ Τζομπς, αν και η πραγματικότητα παραμένει πως ο μεγαλύτερος άθλος του ήταν η ίδια του η ζωή.

Ο άνθρωπος που έφτιαξε την Apple και την έκανε κολοσσό, φορώντας εκείνο το μαύρο ζιβάγκο του, άφησε βαριά κληρονομιά στην εταιρία του. Αλλά και τον υπόλοιπο κλάδο της τεχνολογίας.

Δεν ήταν βέβαια ένας συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά μια σωστή διάνοια. Μια διάνοια που γνώρισε τις δυσκολίες ήδη από τη γέννα του.

Ο βιολογικός του πατέρας βλέπετε, ο Abdul Fattah Jandali, ήταν ένας μουσουλμάνος σύρος εμιγκρές από τη Χομς που μετανάστευσε στον Νέο Κόσμο κυνηγημένος από το καθεστώς. Εκεί γνώρισε τη βιολογική του μαμά, την καθολική Αμερικανή Joanne Carole Schieble, επίσης κόρη μεταναστών.

Οι γονείς της δεν ήθελαν βέβαια η κόρη τους να πάρει αλλόθρησκο, κι έτσι το ζευγάρι αποφάσισε να δώσει το μωρό για υιοθεσία σε ένα άλλο ζευγάρι που προσπαθούσε εδώ και καιρό να κάνει ένα παιδί. Ο μηχανικός Paul Jobs και η σύζυγός του Clara υιοθέτησαν τον μικρό Στιβ με την υπόσχεση να τον στείλουν μια μέρα στο πανεπιστήμιο.

Το παιδί-θαύμα Στιβ, που όμως μας λέει το Forbes έγινε εκατομμυριούχος ως τα 23 του. Εκείνη τη χρονιά μπήκε στην περίφημη λίστα του περιοδικού ως ο νεότερος εκατομμυριούχος των ΗΠΑ. Και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος φυσικά, καθώς οι γονείς του δεν είχαν μία.

Ως την επόμενη χρονιά, τα 24 του, θα είχε 10 εκατ. δολάρια και 100 εκατ. δολάρια όταν έκλεισε το 25ο έτος της ηλικίας του! Μέχρι να φύγει από τον κόσμο το 2011, άξιζε 10 δισ. δολάρια…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact