ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιατροδικαστής για το θάνατο της 14χρονης στη Σαντορίνη

Τα αίτια του θανάτου της 14χρονης στη Σαντορίνη προσδιόρισε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Σύμφωνα με τον κ. Μπογιόκα, το άτυχο κορίτσι πέθανε από καρδιακό επεισόδιο. Συγκεκριμένα η 14χρονη έπαθε ισχαιμία του μυοκαρδίου, η οποία αποδίδεται, τουλάχιστον με τα πρώτα δεδομένα που έχουν οι ιατροδικαστές, στην κατανάλωση αλκοόλ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι είχε και οίδημα στους πνεύμονες το οποίο επίσης αποδίδεται στην κατανάλωση αλκοόλ.

Η άτυχη κοπέλα είχε πάει στο σπίτι μίας φίλης της και έχασε τις αισθήσεις της. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά καθώς είχε καταλήξει.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το παιδί μετά τη λιποθυμία στο σπίτι της φίλης της παρέμεινε για δύο ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο αντί να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο. Παράλληλα η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να γίνει έρευνα από την ασφάλεια και να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

Το νησί της Σαντορίνης βυθίστηκε στη θλίψη στην είδηση του θανάτου της 14χρονης την Τρίτη το βράδυ στο παιδικό πάρτι που ήταν καλεσμένη, για να γιορτάσει τα γενέθλια μιας φίλης της.

«Την άφησαν λιπόθυμη στο δωμάτιο και συνέχισαν το πάρτι» λέει η μητέρα της

Αυτό που κατήγγειλε η μητέρα της 14χρονης ήταν ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους στο σπίτι χωρίς επίβλεψη καθώς οι γονείς είχαν φύγει.

«Στις 23.00 το βράδυ με πήραν και μου είπαν ότι πάνε στο νοσοκομείο. Με πήρε ο μπαμπάς της κοπέλας και μου είπε ότι το πάνε (το κορίτσι) με ασθενοφόρο. Η μητέρα της κοπέλας μου είπε να μην πάω από το σπίτι, γιατί ήταν άνω κάτω από το πάρτι. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, το είχαν πάει νεκρό το παιδί μου» περιγράφει η μητέρα της Κατερίνας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας της συμμαθήτριας της 14χρονης που έκανε το πάρτι, η κόρη του που είναι 13 χρονών δε θα κατανάλωνε αλκοόλ.

Οι γονείς, ετοίμασαν διάφορα εδέσματα αλλά όχι αλκοόλ πριν φύγουν από το σπίτι. Επίσης την απόφασή τους να φύγουν από το σπίτι την δικαιολόγησαν καθώς το σπίτι έχει μόνο ένα δωμάτιο να μη νιώθουν άβολα τα περίπου 10 παιδιά που ήταν καλεσμένα. Λίγο πριν φύγουν έφτασε η 14χρονη, η οποία σύμφωνα με τον πατέρα της εορτάζουσας φαινόταν να είχε καταναλώσει από πριν, ποσότητα αλκοόλ.

Παρά τα λεγόμενα του πατέρα ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι ήταν γεμάτο με μπουκάλια αλκοολούχων ποτών. «Μου είπαν ότι είχε πάει τα ποτά η κόρη μου. Δεν το πιστεύω εγώ αυτό. Από το σπίτι μας δεν λείπουν ποτά» ανέφερε η μητέρα της 14χρονης συμπληρώνοντας ότι το χαρτζιλίκι της μικρής ήταν μικρό και δεν του επέτρεπε να αγοράσει ποτά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact