ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ιδιωτικός τομέας στραγγαλίζεται, έχει και τον Βαρουφάκη να τον προκαλεί»

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε, με ανακοίνωσή της, η Δράση, αναφέροντας πως ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα σοβαρό σχέδιο συμφωνίας με τους δανειστές.

«Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χθες ότι γνωρίζει ότι η αγορά έχει συνθλιβεί με την ακολουθούμενη πολιτική από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η καταστροφή αυτή είναι “επένδυση για το μέλλον”. Αυτά να τα πει στο 1,3 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα, στις 59 επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε μέρα και στους 613 νέους ανέργους (χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΕΕ). Ο ιδιωτικός τομέας θυσιάζεται στην ιδεοληψία και τον κυνισμό αυτής της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει τους μισθωτούς, τους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που παράγουν, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας των οποίων οι μισθοί ή τα έσοδα μπορεί να μην πληρώνονται και οι (παραγωγικές) θέσεις εργασίας να θυσιάζονται στο βωμό του “μέλλοντος”.

Η δήλωση αυτή θυμίζει παλαιότερη τοποθέτηση του κ.Τσίπρα, που το 2008 είχε υπερασπιστεί με το ίδιο επιχείρημα την “Πολιτιστική Επανάσταση” του Μάο, επειδή “εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή”.

Δυστυχώς παρά τις “καλές προθέσεις” ο υπουργός οικονομικών και η κυβέρνηση δεν έχουν διατυπώσει κανένα συνεκτικό, σοβαρό σχέδιο συμφωνίας με τους εταίρους μας, που να θέτει στέρεες βάσεις για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση. Μόνο φόροι, φόροι, κι άλλοι φόροι. Και δυστυχώς, όπως και σε προηγούμενες φάσεις, οι δανειστές μας, αποδέχονται και χρηματοδοτούν την επιλογή των νέων φόρων αντί της περικοπής δαπανών, ενώ η αντιπολίτευση δεν αντιπροτείνει κάτι ουσιωδώς διαφορετικό. Έτσι η παραγωγική Ελλάδα συνεχίζει να καταστρέφεται», αναφέρει η ανακοίνωση της Δράσης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact