ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της πανδημίας

Ο γράφων, το παρόν απέστειλε στην “Καθημερινή” την πιο κάτω επιστολή που δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου με τίτλο “Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της πανδημίας”.

Κε Διευθυντά,

1. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα:

(α) Εναντιώνονται σε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, αρνούμενοι να δεχτούν πως σε κάθε φάση της τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα είναι περίπου τα ίδια με εκείνα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

“Ομοψυχία, αλλά όχι στα μέτρα του Μητσοτάκη” ήταν το εναρκτήριο σάλπισμά τους για την επιδημία (ΑΥΓΗ 15.3.2020).

(β) Κλονίζουν, στοχοποιώντας γιατρούς, την εμπιστοσύνη των πολιτών στα υπεύθυνα ιατρικά σώματα.
Ελάχιστα παραδείγματα αυτής της στοχοποίησης (παραλείπονται παραδείγματα με χυδαίες εκφράσεις).
– Ν. Φίλης, 30.4.2020: “Με τη σημερινή του εμφάνιση, ο κ. Τσιόδρας κατέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε αμιγώς πολιτικά κίνητρα και μικροκομματικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης”.
– Θ. Καρτερός, 5.4.2020: “Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί”.
– Ο κ. Τσίπρας, στις 12.11.2020 στη Βουλή, διαχώρισε τους γιατρούς στους “συγκεκριμένους”, “πίσω από τους οποίους κρύβεται η κυβέρνηση”, και τους “άλλους”, εκείνους που “αναδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε”, και, τον Οκτώβριο 2021, ζήτησε να αναλάβουν τη διαχείριση της πανδημίας “επιστήμονες κοινής αποδοχής”!

(γ) Διατυπώνουν διφορούμενο λόγο για τον εμβολιασμό.
– Τον Νοέμβριο 2020, ο κ. Τσίπρας μιλούσε για “ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί” (Τα πρώτα εμβόλια ήρθαν στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα 2020) και ο κ. Πολάκης δίδασκε πως “τις μεταλλάξεις δεν τις πιάνουν τα εμβόλια”.
– Τον Ιούνιο 2021, ο κ. Πολάκης μας διαβεβαίωνε πως δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τα εμβόλια και πως, αν ήταν υπουργός, θα εμβολιάζονταν μόνον οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες.
– Τον Ιούλιο 2021, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριζε στη Βουλή πως “κανείς δεν πρέπει να πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί αν δεν το επιθυμεί” και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολισμό των υγειονομικών.
– Τον Νοέμβριο 2021, αμέσως μετά τη Δήλωση του κ. Τσίπρα, ο κ. Πολάκης επαναλάμβανε πως “τη μετάλλαξη δεν την πιάνουν τα εμβόλια” και χαρακτήριζε “μπούρδες” τα περί “της ατομικής ευθύνης” και του “μοναδικού όπλου του εμβολίου”.

2. Στο ζήτημα του εμβολιασμού, το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Τσίπρας θα ήταν:

(α) Να επιδοκιμάσει δημόσια τον κ. Ξανθό, ο οποίος τον Ιούνιο και Σεπτέμβριο 2021 διαφώνησε με τις τοποθετήσεις του κ. Πολάκη, σημειώνοντας πως τα επιχειρήματά του “δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση” και πως “δεν αμφισβητείται πουθενά στον κόσμο η αξία και η ασφάλεια των εμβολίων”.

(β) Να προβάλλει, αντί να απαξιώνει, την “ατομική ευθύνη” του πολίτη, διαχρονική κοινωνική αξία, χωρίς την οποία καμία πρόοδος σε οποιονδήποτε τομέα δεν μπορεί να υπάρξει.

(γ) Να εγκαταλείψει τον παραλογισμό του “προαιρετικού υποχρεωτικού εμβολιασμού” και να ζητήσει η κυβέρνηση να πάρει αυστηρότερα μέτρα (κίνητρα, αντικίνητρα) για να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν.

3. Μπορούν άραγε οι αθώοι πολίτες να ελπίζουν σε μια διαφορετική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της πανδημίας, ανάλογη με αυτήν των κομμάτων αντιπολίτευσης άλλων δημοκρατικών χωρών;

ΡΑΦΑΗΛ ΜΕΝ. ΜΑΪΟΠΟΥΛΟΣ
Πρώην γενικός διευθυντής Οικονομικού ΔΕΗ

Β. Πρόσφατα γεγονότα φανερώνουν πως ο κ. Τσίπρας επιμένει να μη συμπεριφέρεται, στο ζήτημα της πανδημίας, με την υπευθυνότητα που δείχνουν οι αρχηγοί αντιπολίτευσης σε άλλες δημοκρατικές χώρες.

(α) Εξακολουθεί να υποστηρίζει τον “προαιρετικό υποχρεωτικό εμβολιασμό”, μη λαμβάνοντας υπόψη τις δημόσιες κατηγορηματικές προειδοποιήσεις του κ. Γεροτζιάφα, καθηγητή Αιματολογίας του πανεπιστημίου της Σορβόνης και μέλους του προσφάτως συγκροτηθέντος think tank του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν μπορούμε να μιλάμε για υποχρεωτικότητα χωρίς να υπάρχουν ποινές, οι οποίες επίσης θα πρέπει να είναι καθολικές”.

(β) Συνεχίζει να μην επιδοκιμάζει δημόσια τον πρώην Υπουργό και νυν Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθό, στην αντίθεσή του με τον κ. Πολάκη, και αδιαφορεί όταν η ΑΥΓΗ, το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ:
– Δεν δημοσιεύει την άποψη του κ. Ξανθού στο ζήτημα των “ΜΕΘ για VIP ασθενείς”.
– Επιτίθεται, με υπαινιγμούς για “απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής”, στον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη, επειδή, και αυτός, στο ζήτημα των “ΜΕΘ για VIP ασθενείς” εξέφρασε άποψη μη αρεστή.

(γ) Στο πρόσφατο επεισόδιο με τον ισχυρισμό του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι “κρατούν κλειστές ΜΕΘ για VIP ασθενείς”:
– Υιοθέτησε τον ισχυρισμό αυτόν άμα τη εμφανίσει του και ενώ αυτός που τον προέβαλε τον ανακάλεσε όταν κλήθηκε στον εισαγγελέα.
– Αγνόησε τη διάψευση αυτού του ισχυρισμού από τους υπεύθυνους γιατρούς καθώς και την εισαγγελική εντολή για την έρευνά του.
– Δεν ζήτησε τη γνώμη του πρώην Υπουργού και νυν Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθού.
– Δεν αναλογίστηκε πως με τον ισχυρισμό αυτόν θίγονται βάναυσα οι νοσοκομιακοί γιατροί και υπονομεύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτούς.

(δ) Εξακολουθεί να δείχνει αδυναμία στην αξιολόγηση των ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπισή της πανδημίας (τι πρέπει και μπορεί να γίνει αμέσως).
Όταν, διεθνώς, οι ειδήμονες και οι υπεύθυνοι των χωρών, για τη μείωση των κρουσμάτων και θανάτων και της πίεσης στα συστήματα υγείας προτάσσουν την προστασία των υγιών από τη μόλυνση, με την πρόληψη της νόσου με εμβολιασμό (που μπορεί να επιτευχθεί σύντομα), ο κ. Τσίπρας προτάσσει τη θεραπεία των μολυσμένων στις ΜΕΘ, με αύξηση του αριθμού τους (που δεν μπορεί να επιτευχθεί σύντομα, κυρίως λόγω της δυσκολίας ή αδυναμίας εξεύρεσης ειδικευμένων γιατρών για τη λειτουργία τους).

Γ. Πότε άραγε ο κ. Τσίπρας θα κατανοήσει πως στο ζήτημα της πανδημίας ουδείς μπορεί να παίζει εν ου παικτοίς;

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα ΥΓΕΙΑ

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact