ΕΛΛΑΔΑ

O Καραμανλής προανήγγειλε αλλαγές στον ΚΟΚ – Για ποια παράβαση έρχονται αυστηρότερα πρόστιμα

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το χάος που προκλήθηκε στη Μαλακάσα με την κακοκαιρία Ζηνοβία, τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι τα συναρμόδια υπουργεία θα μελετήσουν αλλαγές στον ΚΟΚ ώστε να γίνει πιο αυστηρός σε συγκεκριμένα ζητήματα, με αυστηρότερα πρόστιμα.

«Στόχος του υπουργείου Μεταφορών, για το 2020, είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς για την αναπροσαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με πρόστιμα υψηλά για συγκεκριμένες παραβάσεις», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Στην ερώτησή της, η Φωτεινή Πιπιλή τόνισε ότι η κοινή γνώμη εξοργίστηκε τόσο από την «μπαχαλοποίηση», όπως είπε, με το κλείσιμο της εθνικής οδού, αλλά και με την «παραβατική, προκλητική και αντικοινωνική συμπεριφορά» οδηγών που έκλεισαν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Η βουλευτής ρώτησε εάν το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει αυστηροποίηση των ποινών και των προστίμων για οδηγούς που καταλαμβάνουν τις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης.

Για το θέμα των ΛΕΑ, ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε αυστηρά πρόστιμα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε επιπλέον αλλαγές στον ΚΟΚ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να συζητήσει και για τα χιονολάστιχα, με την υποχρεωτική χρήση τους έναντι των αλυσίδων.

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ακόμα έχουμε το σύστημα των αντιολισθητικών αλυσίδων. Όταν πάμε σε έναν αυτοκινητόδρομο και πρέπει να βάλουμε αλυσίδες, πρέπει να σταματήσουμε, να τις βάλουμε, να τις βγάλουμε και πολλές φορές δεν μπορούμε να τις βάλουμε και να τις βγάλουμε.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που είχαμε το πρόβλημα στη Μαλακάσα», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων με χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την ΕΛΔΑ, έχουν νομοθετήσει τα χιονολάστιχα για συγκεκριμένο διάστημα.

«Είμαι ανοιχτός να συζητήσω με τους αρμοδίους φορείς αυτήν την πρόταση, αλλά έχω την εντύπωση ότι πολύ σύντομα εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλία. Έχουμε έρθει σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία, για να γίνει μια γενική διάταξη για την παρακώλυση της κυκλοφορίας στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, έτσι ώστε να μην διαπιστώσουμε ξανά αυτά τα φαινόμενα.

Δηλαδή, όταν η Τροχαία θα λέει ότι ο δρόμος κλείνει, ο δρόμος κλείνει.

Όταν θα λέει η Τροχαία ότι δεν μπορείς να πας στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, χωρίς όλα τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα που πρέπει να έχει το όχημά σου, θα υπάρχει αυστηρότατο πρόστιμο», υπογράμμισε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact