ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κάρλος Γκοσν δηλώνει ότι οργάνωσε μόνος του τη φυγή του από την Ιαπωνία

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η Ιντερπόλ για τον πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault-Nissan

Ο πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault-Nissan Κάρλος Γκοσν διαβεβαίωσε σήμερα ότι οργάνωσε «μόνος» του τη φυγή του από την Ιαπωνία, όπου διώκεται για οικονομικά εγκλήματα, διαψεύδοντας ότι ενεπλάκη με οποιοδήποτε τρόπο η οικογένειά του.

«Οι ισχυρισμοί των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τους οποίους η σύζυγός μου, η Κάρολ και άλλα μέλη της οικογένειάς μου μπορεί να διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην αναχώρησή μου από την Ιαπωνία είναι λανθασμένοι και ψευδείς», ανέφερε σε μια λακωνική ανακοίνωσή του. «Εγώ μόνος μου οργάνωσα την αναχώρησή μου. Η οικογένειά μου δεν έπαιξε κανέναν ρόλο», επέμεινε.

Ο Γκοσν έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Λίβανο, αλλά είναι άγνωστο το πού εγκαταστάθηκε. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε από την Ιαπωνία παραμένουν ασαφείς. Η ιαπωνική δικαιοσύνη τον είχε θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό και του είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα. Φέρεται ότι επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο του Κανσάι και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου συνέχισε το ταξίδι του για τον Λίβανο, έχοντας στην κατοχή του γαλλικό διαβατήριο και λιβανέζικη ταυτότητα. Επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, με την υποψία ότι τον βοήθησαν να φύγει για τη Βηρυτό.

Σήμερα, η Ιντερπόλ έστειλε στον Λίβανο διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Γκοσν, όπως έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή. Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου είπε ότι δεν είναι βέβαιο αν θα κληθεί για ανάκριση ο Γκοσν με αφορμή αυτό το ένταλμα, υπενθύμισε όμως ότι ο Λίβανος δεν εκδίδει τους υπηκόους του σε τρίτες χώρες. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, στο παρελθόν, οι καταζητούμενοι από την Ιντερπόλ δεν είχαν συλληφθεί, όμως κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους και τους επιβλήθηκε να καταβάλουν εγγύηση.

Ο Γκοσν έχει λιβανέζικη, βραζιλιάνικη και γαλλική υπηκοότητα. Διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Λίβανο, τη χώρα όπου μεγάλωσε και όπου έχει επενδύσεις σε μια τράπεζα, σε ακίνητα και σε έναν αμπελώνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact