ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο κόσμος πεινάει και τα λαμόγια της ΕΕ θέλουν… σερβίτσιο με 3εκ. ευρώ!

Το «υπουργείο εξωτερικών» της ΕΕ έχει παραγγείλει ένα μεγαλοπρεπέστατο νέο σερβίτσιο… φαγητού, το οποίο θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από £ 2.000.000 (σχεδόν 2,9εκ. ευρώ)!

Περιλαμβάνει κρυστάλλινα ποτήρια, ασημένια μαχαιροπίρουνα και εξαιρετική πορσελάνη για τη φιλοξενία δεξιώσεων και εορτών για τους φιλοξενούμενους αξιωματούχους.

Τα επιτραπέζια σκεύη θα είναι στολισμένα με τη σημαία της Ευρώπης και το σύνολο του σερβίτσιου θα κοστίσει περίπου δέκα φορές περισσότερο από ένα που αγόρασε πρόσφατα ο Λευκός Οίκος, με την πορσελάνη μόνο να κοστίζει μέχρι και € 550.000 (£ 384.000).

Προορίζεται να καλύψει έως και 3360 ευρωκράτες και επισκέπτες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) στις Βρυξέλλες, καθώς και σε 140 από τις «πρεσβείες» της σε όλο τον κόσμο. Η προσφορά, που γνωστοποιήθηκε από την εφημερίδα Daily Telegraph, δόθηκε στη δημοσιότητα στις 23 του Απρίλη και οι προσφορές άνοιξαν πριν από λίγες ημέρες.

Η ΕΥΕΔ ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να αφήσουν τις δικές τους εθνικές πρεσβείες στα ξένα έθνη και αντ’ αυτού να «ενσωματώσουν» τους διπλωμάτες στα δικά της όργανα. Έχει κατηγορηθεί ότι διαβρώνει την ατομική διπλωματική επιρροή των εθνικών κρατών σε όλο τον κόσμο.

Η Telegraph αναφέρει επίσης ότι έχει δει ντοκουμέντα για ένα πιστωτικό όριο μέχρι € 200.000.000 (£ 138.000.000) για την αγορά ακινήτων σε όλο τον κόσμο αξίας € 450.000.000 (£ 312.000.000). Η ΕΥΕΔ υποστηρίζει ότι αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, καθώς θα τερματίσει την ανάγκη για ενοικίαση κτιρίων.

Ο Συντηρητικός ευρωβουλευτής και συνταξιούχοι Βρετανός Ταξίαρχος του Στρατού, Geoffrey Van Orden, δήλωσε:
«Αν χρειαζόμαστε περαιτέρω επιβεβαίωση για τις αξιώσεις και προσδοκίες μεγαλείου αυτής της οργάνωσης, αυτό το σερβίτσιο είναι ότι πρέπει. Είναι απολύτως φρικτό. Πρέπει να κόψουμε το κόστος της ΕΥΕΔ προτού ξεφύγει. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε αυτές τις ψευδείς φιλοδοξίες, αν μη τι άλλο όταν κάνουμε περικοπές στις δικές μας πρεσβείες».

ΠΗΓΗ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact