ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

O κόσμος σταμάτησε και έγινε #PurpleForPrince

Απροετοίμαστο για νέους αποχαιρετισμούς αγαπημένων ειδώλων βρίσκει τον πλανήτη η είδηση του θανάτου του Prince, ενός από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην ιστορία της μουσικής, σε ηλικία 57 ετών στο σπίτι του σε προάστιο της Μινεσότα των ΗΠΑ.

Η ακριβής αιτία θανάτου του αποτελεί μυστήριο ως αυτές τις ώρες, ωστόσο η λέξη «μυστήριο» ταιριάζει απόλυτο στον πρωτοπόρο αυτό της μουσικής που επί τρεις δεκαετίες μεσουρανούσε στα μουσικά δρώμενα συνδυάζοντας αριστοτεχνικά rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz και pop. Μυστηριώδης και πολυσχιδής, σαν το μοβ νεφέλωμα που του αφιέρωσε η NASA λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου του.

Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε τον Prince ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. «Σήμερα, ο κόσμος έχασε έναν είδωλο. Η Μισέλ και εγώ, μαζί με εκατομμύρια θαυμαστών, πενθούμε τον ξαφνικό θάνατο του Prince. Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες επηρέασαν τον ήχο και την πορεία της μουσικής τόσο βαθιά ή άγγιξαν τόσους πολλούς ανθρώπους με το ταλέντο τους όσο ο Prince. Ως ένας από τους πιο προικισμένους και ταλαντούχους μουσικούς της εποχής μας, ο Prince τα έκανε όλα. Funk. R&B. Rock and roll. Ήταν ένας δεξιοτέχνης σολίστας, λαμπρός αρχηγός συγκροτήματος, καθώς και ένας σπουδαίος ερμηνευτής. ”Ενα ισχυρό πνεύμα υπερβαίνει όλους τους κανόνες”-είπε κάποτε ο Prince- και κανένα άλλο πνεύμα δεν ήταν πιο ισχυρό, πιο τολμηρό και πιο δημιουργικό από αυτόν. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του, το συγκρότημά του, και όσους τον αγάπησαν».

Συντετριμμένη δήλωσε και η Μαντόνα μετά την απώλεια. Η ίδια τον αποχαιρέτησε δημοσιεύοντας μία φωτογραφία στο Instagram ενώ στη λεζάντα, έγραψε: «Άλλαξε τον κόσμο!! Ένας πραγματικός οραματιστής. Τι απώλεια. Είμαι συντετριμμένη» ενώ πρόσθεσε και έναν στίχο που είχαν γράψει και τραγουδήσει το 1989 στο άλμπουμ «Like a Prayer».

«Prince, τίποτα δεν συγκρίνεται με σένα», έγραψε ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και μοιράστηκε με τους φίλους του μια φωτογραφία από συναυλία του μουσικού.

«Ο καλύτερος περφόρμερ που έχω δει στη ζωή μου. Ιδιοφυής ποιητής, σέξι άνδρας. Αναπαύσου εν ειρήνη Prince», αναφέρει στο αποχαιρετηστήριο μήνυμά του ο ηθοποιός, Ράσελ Κρόου, με τον τραγουδιστή Ne- Yo και τον σκηνοθέτη, Σπάικ Λι να εκφράζουν εξίσου, μέσω του Twitter, τη βαθύτατη θλίψη τους. «Μου λείπει ο αδερφός μου. Ο Prince ήταν μια αστεία γάτα. Είχε καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ», γράφει ο Σπάικ Λι.

Με μοβ χρώμα επέλεξε να διακοσμήσει τις κερκίδες του και το στάδιο Μινεσότα Τουίνς, γράφοντας στην ανάρτησή του στο Twitter: Η βροχή ταιριάζει σήμερα στην Μινεσότα.

Στο ίδιο πένθιμο αλλά και αγαπημένο χρώμα του Πρινς και το Σούπερντομ της Νέας Ορλεάνης

Ενώ το New Yorker τον τίμησε βάφοντας με μοβ το εξώφυλλό του.

[Μοβ δάκρυα σε όλο τον πλανήτη για τον πρίγκιπα της μουσικής -]

Πλήθος κόσμου έχει κατακλίσει από το βράδυ το σπίτι και το στούντιο όπου ηχογραφούσε τα τραγούδια του ο μοναχικός καλλιτέχνης, αφήνοντας λουλούδια, κεριά, αφιερώματα κλπ. Χιλιάδες κόσμου όμως συγκεντρώθηκε και στο κέντο της Μινεάπολις χορεύοντας και τραγουδώντας στους ρυθμούς του καλλιτέχνη.

[Μοβ δάκρυα σε όλο τον πλανήτη για τον πρίγκιπα της μουσικής -]

A purple nebula, in honor of Prince, who passed away today. https://t.co/7buFWWExMw pic.twitter.com/ONQDwSQwVa

— NASA (@NASA) 21 Απριλίου 2016

Fitting that it’s raining in Minneapolis today. pic.twitter.com/s5KFurDhHi

— Minnesota Twins (@Twins) 21 Απριλίου 2016

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact