ΚΟΣΜΟΣ

Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά τον Καρλ Λάγκερφελντ

Αντίο σε μία δημιουργική ιδιοφυία

Διάσημοι σχεδιαστές, μοντέλα, προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας σε όλο τον κόσμο απέτισαν φόρο τιμής στην «ιδιοφυία» του Καρλ Λάγκερφελντ που πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 85 ετών:

Η Κάρλα Μπρούνι έγραψε στο Instagram: «RIP Αγαπητέ Καρλ, ευχαριστώ για όλες αυτές τις σπίθες… ευχαριστώ που έφερες τόση ομορφιά και τόση φρεσκάδα σε αυτόν τον τόσο βαρύ κόσμο, τόσα χρώματα σε αυτό το γκρίζο, τόση φλόγα σε αυτή τη χλωμή εποχή. Νομίζω ότι δεν θα σας άρεσαν πολύ τα δάκρυα, τα λουλούδια και οι κορώνες αλλά θα λείψετε πολύ. Σε εμένα όπως και σε όλο τον κόσμο».

Η σχεδιάστρια Ντονατέλα Βερσάτσε έγραψε στο Instagram: «Καρλ, η ιδιοφυΐα σου επηρέασε τη ζωή τόσων ανθρώπων, κυρίως τη ζωή του Τζιάνι και τη δική μου. Ουδέποτε θα ξεχάσουμε το απίστευτο ταλέντο σου, την άπειρη έμπνευσή του. Πάντα μαθαίναμε από εσένα».

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγραψε στο Instagram: «Πολύ λυπημένη από την είδηση αυτή. Ο Καρλ ήταν μια ιδιοφυΐα και υπήρξε πάντα τόσο καλός και γενναιόδωρος με εμένα, σε επίπεδο προσωπικό και επαγγελματικό».

Η σχεδιάστρια μόδας Ναταλί Ρικέλ, η κόρη και κληρονόμος της Σόνια Ρικιέλ, δήλωσε στο δίκτυο RTL: «Είναι η τελευταία μεγάλη ιδιοφυΐα που φεύγει της περιόδου του Ιβ Σεν Λοράν. Ένας άνδρας εντελώς ιδιόμορφος, ξεχωριστός, γεμάτος με ταλέντο, ευφυΐα, πολιτισμό. Ήταν κυρίως ένας αεικίνητος άνθρωπος. Νομίζω πως δεν κοιμόταν πολύ, ξυπνούσε πολύ νωρίς το πρωί, διάβαζε φοβερά, ταξίδευε πολύ. Μπορούσε να είναι κακός, κάτι που καλλιεργούσε, και μπορούσε επίσης να είναι πολύ γενναιόδωρος».

Ο Φρανσουά-Ανρί Πινό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ένας άνθρωπος επιπέδου, ζωηρό πνεύμα, με εξευγενισμένη ευφυΐα και εξαιρετικό πολιτισμό. Λάτρης του ωραίου και απαράμιλλος μόδιστρος που μεταμόρφωσε το επάγγελμά του, τη μόδα και τον κλάδο των ειδών πολυτελείας, ανήκει σε αυτούς των οποίων η δημιουργικότητα και η προσωπικότητα θα σφραγίσουν την εποχή μας για πάντα».

Ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Με τον Καρλ Λάγκερφελντ χάθηκε μια δημιουργική ιδιοφυΐα που συνέβαλε έτσι ώστε το Παρίσι να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και ο Fendi ένας από τους πιο πρωτοποριακούς ιταλικούς οίκους μόδας. Του οφείλουμε πολλά».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact