ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος «υποστηρίζει τις προσδοκίες του λαού» του Χονγκ Κονγκ

Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις διαδηλώσεις με αίτημα περισσότερη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ και υποστηρίζει τις «προσδοκίες του λαού του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το καθολικό δικαίωμα ψήφου στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον βασικό νόμο και τις προσδοκίες του λαού του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ταυτόχρονα ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» απέναντι στις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν περισσότερες πολιτικές ελευθερίες στην πρώην βρετανική αποικία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και τους διαδηλωτές να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο» πρόσθεσε ο Έρνεστ.

«Ενημερώνουμε πάντα το Πεκίνο για τη θέση μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε. «Θεωρούμε ότι μια ανοικτή κοινωνία, με έναν όσο το δυνατόν πιο αυξημένο βαθμό αυτονομίας, στην οποία το δίκαιο τυγχάνει σεβασμού, είναι κάτι θεμελιώδες για τη σταθερότητα και την ευημερία» το Χονγκ Κονγκ, σημείωσε ακόμη ο εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν καλεί να υπάρξει μια «προσεκτική» προσέγγιση από πλευράς του Πεκίνου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ταϊβάν κάλεσε την Κίνα να υιοθετήσει μια ειρηνική και προσεκτική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Οι ηπειρωτικές κινεζικές αρχές χρειάζεται «να αφουγκραστούν προσεκτικά τα αιτήματα του λαού του Χονγκ Κονγκ», είπε ο πρόεδρος Μα Γινγκ-Τζέου.

Η Ταϊβάν κατανοεί και υποστηρίζει το αίτημα του λαού του Χονγκ Κονγκ για το καθολικό δικαίωμα ψήφου, είπε ο Μα και πρόσθεσε ότι η Ταϊβάν «δεν θέλει» να «ξεσπάσουν συγκρούσεις».

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ χαρακτηρίζονται μια από τις σοβαρότερες πολιτικές προκλήσεις για το Πεκίνο μετά από εκείνες στην πλατεία Τιενανμέν πριν από 25 χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact