ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μαδούρο απορρίπτει «τον εκβιασμό» της ΕΕ

«Η Βενεζουέλα δεν θα αποδεχθεί πίεση ή εκβιασμό από κανέναν»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες Παρασκευή ότι απορρίπτει τον «εκβιασμό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απείλησε να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησής του εάν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση δεν έχουν αποτελέσματα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας, συνεχίζονται στα νησιά Μπαρμπάντος, στην Καραϊβική. Η κυβέρνηση του προέδρου Μαδούρο και η αντιπολίτευση υπό τον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης που έχει αναγνωριστεί από περίπου πενήντα χώρες ως ο νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος του λατινοαμερικάνικου Κράτους σε κρίση, ανακοίνωσαν προχθές Πέμπτη ότι καταγράφεται πρόοδος.

Την Τρίτη, η Φεντερίκα Μογκερίνι, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, διεμήνυσε ότι οι Βρυξέλλες θα «διευρύνουν περαιτέρω» τις κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης του Μαδούρο εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε «κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα».

«Η κυρία Μογκερίνι αποπειράται να μας εκβιάσει για τον διάλογο», είπε ο Μαδούρο και πρόσθεσε «χαρακτηρίζω τις δηλώσεις [της] αισχρές και παράλογες». «Η Βενεζουέλα δεν θα αποδεχθεί πίεση ή εκβιασμό από κανέναν. Ο διάλογος θα προχωρήσει με τον ρυθμό που πρέπει», πρόσθεσε.

Η Βενεζουέλα, πρόσθεσε, είναι αποφασισμένη «να αντισταθεί σε οποιονδήποτε εκβιασμό, είτε προέρχεται από την ΕΕ ή από τις ΗΠΑ».

Έπειτα από τέσσερις ημέρες συνομιλιών, τα μέρη ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Έχουν δεσμευθεί, κατόπιν της έκκλησης της Νορβηγίας, να επιδείξουν «διακριτικότητα» όσον αφορά το πώς εκτυλίσσονται οι συνομιλίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact