ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα υποδέχθηκε τον Ρέντσι, αλλά είχε το μυαλό του σε Τραμπ και Πούτιν

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε τον Ματέο Ρέντσι στον Λευκό Οίκο, αλλά στις δηλώσεις του είχε περισσότερο το μυαλό του τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακόμη και ο Ματέο Ρέντσι, που έχει μπροστά του το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, παραδέχθηκε ότι οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι σημαντικότερο ζήτημα. «Εχω την αίσθηση ότι οι Αμερικανοί φίλοι μας ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για την 8η Νοεμβρίου παρά για το ιταλικό δημοψήφισμα. Και εμείς το ίδιο, πρέπει να προσθέσω», είπε ο Ρέντσι, προκαλώντας γέλιο στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ομπάμα δεν έχασε την ευκαιρία, καλώντας τον Τραμπ να σταματήσει να «γκρινιάζει» ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι «στημένες», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει τις καταγγελίες του. «Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου ή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία υποψήφιο πρόεδρο να προσπαθεί να απαξιώσει την εκλογική διαδικασία, πριν καν γίνουν οι εκλογές», σχολίασε. «Αν αρχίζεις να γκρινιάζεις πριν τελειώσει το παιχνίδι, τότε δεν έχεις αυτό που χρειάζεται για αυτή τη δουλειά, γιατί πολλά πράγματα δεν θα πάνε όπως θέλεις», πρόσθεσε, δείχνοντας πίσω του, προς το Οβάλ Γραφείο.

«Πρωτοφανής η κολακεία του Τραμπ στον Πούτιν»

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε και στη θετική στάση του Τραμπ απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία εποχή που οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Μόσχας είναι τεταμμένες.

«Η συνεχιζόμενη κολακεία του κ. Τραμπ για τον κ. Πούτιν και ο βαθμός στον οποίο φαίνεται να προσεγγίζει τις πολιτικές του κ. Πούτιν είναι πρωτοφανείς για την αμερικανική πολιτική», σχολίασε ο Ομπάμα.

«Συμφέρον των ΗΠΑ να επιλυθεί η προσφυγική κρίση»

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο Ομπάμα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την Ευρώπη να αντεπεξέλθει στη μαζική έλευση προσφύγων, τονίζοντας πως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γερμανία δεν πρέπει να σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ να εξασφαλιστεί ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θα επιλυθεί», είπε.

Ακόμη, επαίνεσε τον Ρέντσι για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δήλωσε ότι υποστηρίζει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των πολιτικών θεσμών στο δημοψήφισμα, γιατί αυτό θα βοηθήσει να επιταχυνθούν οι οικονομικές αλλαγές.

Ρέντσι: Δεν θα έρθει καταστροφή βγει το «Οχι» στο δημοψήφισμα

Από την πλευρά του, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, για να εγκριθεί η συνταγματική αναθεώρηση με το δημοψήφισμα. Ομως, τόνισε ότι αν αυτή δεν εγκριθεί, τότε δεν θα πρόκειται για «μείζονα καταστροφή» για την Ιταλία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact