ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πέτρος Δούκας στον Realfm για τις δηλώσεις Γιούνκερ

«Φώναζα ότι θα έχουμε οξύτατο πρόβλημα στην οικονομία μετά το 2009 και θεωρήθηκαν γραφικά τα όσα έλεγα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

«Είχα πει σε οξύτατους τόνους στη Βουλή ότι δεν μπορεί να εισπράττουμε 50 και να ξοδεύουμε 90 και δεν σκοτιζόταν κανείς. Είχα γίνει ο κακός και ο γραφικός της παρέας. Δημοσιοποιήθηκαν και κάποιες επιστολές που είχα στείλει και στη δική μας την κυβέρνηση που έλεγα ότι θα έχουμε ένα οξύτατο πρόβλημα μετά το 2009 και πάλι θεωρήθηκαν γραφικά τα όσα έλεγα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Δούκας τόνισε ότι «ήμουν στην μειοψηφία όταν έλεγα ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερο συμμάζεμα στις δαπάνες, είχα γίνει ο κακός της παρέας και το πλήρωσα αυτό.

Αν ήταν στην εντελώς δική μου αρμοδιότητα θα έκανα παραπάνω όσον αφορά την περικοπή των δαπανών και τη μείωση κάποιων φόρων. Την δική μου περίοδο το έλλειμμα έπεσε από το 8,3% το 2004, στο 3,2% όταν παρέδωσα το 2007. Για κάθε προσπάθεια που γινόταν για περικοπή δαπανών, η αντιπολίτευση ξεσηκωνόταν».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα greek statistics, ο κ. Δούκας δήλωσε :

«Ό,τι θυμάται, χαίρεται ο καθένας. Στην δική μου περίοδο 2004-2007 κάναμε την πρώτη μεγάλη απογραφή σε συνεργασία με τις Αρχές της Ε.Ε., με δική μου πρωτοβουλία για να δούμε πως έχουν τα οικονομικά.

Βρήκαμε λογιστικές αποκλίσεις των 39 δις ευρώ από αυτά που είχαμε παραλάβει. Την περίοδο 2004- 2007 έγινε ένα αυστηρότατο νοικοκύρεμα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ε.Ε»

«Για την περίοδο 2004-2007, αυτά που λέει ο κ. Γιούνκερ είναι αέρας κοπανιστός γιατί μαζί με τις δικές του υπηρεσίες βγάλαμε αυτά που έπρεπε να βγουν ως πραγματικότητα.

Πιο πριν είχαν γίνει τα διάφορα θέματα και μου φαίνεται περίεργο ότι δεν αναφέρει τίποτα για το τι γινόταν μέχρι το 2004.Όλα αυτά τα οποία αναφέρει και τα μπερδεύει ο ίδιος στο μυαλό του, αφορούσαν μέχρι το 2004 και σε συνεργασία με τις δικές του υπηρεσίες έγινε η περίφημη απογραφή για την οποία κατηγορηθήκαμε αλλά δεν γινόταν αλλιώς γιατί θα έσκαγαν», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: Enikos.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact