ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πόλεμος των πάντων στη Νέα Δημοκρατία

Πυρ κατά βούληση από τον υπό παραίτηση Μεϊμαράκη – Σφοδρή επίθεση στο Τζιτζικώστα, Σαμαρά, Βορίδη και Μητσοτάκη

Η πόρτα του φρενοκομείου έχει ανοίξει στη Νέα Δημοκρατία με βαριές καταγγελίες και γαλάζια «καρφώματα» να αλληλοεκτοξεύονται δύο ημέρες μετά το φιάσκο της αναβολής των εκλογών, την ώρα που ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ των υποψηφίων και των μηχανισμών τους μαίνεται ανεξέλεγκτος, απειλώντας ανοιχτά τη συνοχή του κόμματος.

Όλα δείχνουν μετά και την επεισοδιακή χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ότι η εσωκομματική διαδικασία των εκλογών μετατίθεται για τις 13 Δεκεμβρίου, με πιθανό δεύτερο γύρο στις 20 του μήνα. Κάτι τέτοιο βέβαια συνεπάγεται ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάει στην ψηφοφορία για τον αιματηρό προϋπολογισμό του 2016, που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή στις 5 Δεκεμβρίου, σε κατάσταση διάλυσης και εκπροσωπούμενη πιθανότατα από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκτελεί χρέη μεταβατικού προέδρου, Γιάννη Πλακιωτάκη. Ωστόσο, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις ραγδαίες εξελίξεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα όχι μόνο τις εκλογές αλλά και ολόκληρη τη συντηρητική παράταξη.

Το ενδιαφέρον για το γαλάζιο εμφύλιο επικεντρώνεται πλέον στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα γίνει υπό τη βαριά σκιά των πρωτοφανών καταγγελιών μεταξύ των συνυποψηφίων. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαριστεί και το τοπίο με τον μεταβατικό πρόεδρο που θα πάει τη ΝΔ μέχρι τις εκλογές της 13ης Δεκεμβρίου και κατά πόσο ο κ. Μεϊμαράκης θα παραδώσει στον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μετά το χθεσινό πρωινό «ξέσπασμα», ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το απόγευμα εξαπέλυσε νέες ομοβροντίες κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Απόστολου Τζιτζικώστα, με συνεργάτες του να «βλέπουν» τον πρώτο πίσω από το φιάσκο της Κυριακής. Για αυτό το λόγο και σε μεταμεσονύχτια συνέντευξη που παραχώρησε υπογράμμισε ότι δεν θα παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος υπό την προϋπόθεση που ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος του έδωσε το χρίσμα του μεταβατικού, κάνει ανοιχτά δήλωση στήριξης στο πρόσωπό του.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπογράμμιζαν χθες το απόγευμα αναφερόμενοι στην απάντηση μέσω κύκλων του Αντώνη Σαμαρά για την εταιρία που έβαλε μπουρλότο στην εσωκομματική διαδικασία, ότι «τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και  γνώριζαν την εταιρεία  που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας. Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;»

Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, κύκλοι του υπό παραίτηση προέδρου τόνιζαν πως «του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι  απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει  ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στον κ. Τζιτζικώστα, υπογράμμιζαν εκ νέου ότι «οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε.  Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές. Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε».

Από την πλευρά του πάντως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από την παραίτηση των έτερων συνυποψηφίων του από τα αξιώματά τους, υπογράμμισε ότι ο ίδιος δέχεται να παραιτηθεί μόνο στην περίπτωση που και οι τρεις υποψήφιοι παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αιρετός.

Για τον Βορίδη συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη πάντως τόνιζαν πως «οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη  ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

Παράθυρο συνεργασίας με Τσίπρα

Εντύπωση προκάλεσε το παράθυρο συνεργασίας που άνοιξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που εξαπέλυε σφοδρότατη επίθεση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμαΑν συνεργαστούμε με τον Τσίπρα θα το δείξει η συγκυρία».

«Αν ο κ. Τσίπρας λογικευτεί, δεν θα τον στηρίξουμε;», διερωτήθηκε λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί «αν δούμε διαρθρωτικές αλλαγές» ή αποκρατικοποιήσεις. «Δεν μπορεί να παρασυρόμαστε από ακρότητες και λαϊκισμούς».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact