ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Πούτιν θέλει να χωρίσει τη χώρα στα δύο, όπως στην Κορέα»

«Σκοπός του Πούτιν είναι να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο, όπως έγινε με τη Βόρεια και τη Ν. Κορέα», δήλωσε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο στρατηγός Κυρίλο Μπουντάνοφ εκτιμά ότι «η Ρωσία ελπίζει να διχάσει την Ουκρανία, όπως συνέβη στην Κορέα και χωρίστηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

»Ο Πούτιν προσπαθεί για τη δημιουργία “Βόρεια και Νότιας Κορέας” στην Ουκρανία».

Επίσης, τόνισε ότι οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να μάχονται απωθώντας τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες εισήλθαν στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, δεσμευόμενος για «ολοκληρωτική αντίσταση από τους Ουκρανούς» με σκοπό να αποτρέψουν τη διάσπαση της χώρας από τη Ρωσία.

Τα σχόλια του Μπουντάνοφ ήρθαν λίγες μέρες αφότου οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν ότι ανακατέλαβαν εδάφη από τους Ρώσους.

Άλλωστε, εδώ και έναν μήνα περίπου, όπως σημειώνεται στο Reuters, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση κατά των ρωσικών δυνάμεων, εν μέρει με τη βοήθεια δυτικού υλικού αλλά χωρίς επέμβαση του ΝΑΤΟ ή ζώνη απαγόρευσης πτήσεων παρά τις εκκλήσεις του Κιέβου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact