ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Σαλβίνι σήμερα, είναι σαν τον Πόντιο Πιλάτο, είναι χυδαίο»

Επίθεση της Γαλλίδας υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στον ακροδεξιό Ιταλό πολιτικό

Η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό δήλωσε σήμερα ότι ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι συμπεριφέρεται «σαν τον Πόντιο Πιλάτο» (σ.σ. τον Ρωμαίο Επίτροπο της Ιουδαίας, ο οποίος έμεινε γνωστός ως ο άνθρωπος που καταδίκασε σε θάνατο τον Ιησού Χριστό) εξαιτίας της θέσης του στο μεταναστευτικό.

Η Λουαζό έκανε τα σχόλια αυτά στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL στο πλαίσιο συζήτησης για την κατάσταση σχετικά με το πλοίο διάσωσης Aquarius που πλέει στη Μεσόγειο.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Ισπανία συμφώνησαν να κατανείμουν μεταξύ τους τους 58 μετανάστες που διασώθηκαν και επιβαίνουν στο πλοίο Aquarius, το οποίο αφού τους αποβιβάσει στη Μάλτα θα μπορέσει να μεταβεί στη Μασσαλία.

Βάσει της εν λόγω συμφωνίας, η Γαλλία θα υποδεχθεί 18 από τους μετανάστες αυτούς, η Γερμανία και η Ισπανία από 15 και η Πορτογαλία 10, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Λισαβόνα.

«Ο κ. Σαλβίνι σήμερα, είναι σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Είναι χυδαίο», δήλωσε η υπουργός στον RTL.

Ο ακροδεξιός ηγέτης Σαλβίνι, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, έχει υιοθετήσει σκληρή στάση στο ζήτημα των μεταναστών που φθάνουν στην Ιταλία από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact