ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σόιμπλε παραλληλίζει το Grexit με την αναπηρία του -Στην αρχή υποφέρεις, αλλά μετά η κατάσταση βελτιώνεται

Τον Γιάνη Βαρουφάκη χρησιμοποιεί ως «όπλο» του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να αποκρούσει τις πιέσεις που δέχονται οι Ευρωπαίοι σχετικά με την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως ο «ο πρώην Ελληνας ομόλογός μου Γιάνης Βαρουφάκης, ένας πολύ έξυπνος οικονομολόγος, είπε κάποτε: ”Αν διαγράψετε το χρέος μας, σε τρία χρόνια θα είμαστε ξανά στο σημείο που είμαστε σήμερα’‘».

«Απλώς αναφέρω ό,τι είπε ο κ. Βαρουφάκης… Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα κερδίζει. Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Ειδάλλως πρόκειται για “απύθμενο πηγάδι”. Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, την πάγια θέση της Γερμανίας σχετικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Αν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος είναι θετικά, δεν θα υπάρξει κούρεμα», επισήμανε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πάντως, η Ελλάδα έχει πρόοδο, ωστόσο, αν δεν επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, θα χρειαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα.

«Θα συνεχίσουμε να τους βοηθάμε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν όπως συμφωνήσαμε, θα επιτύχουν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% (το 2018) και θα έχουν τη δυνατότητα σταδιακής μείωσης του χρέους. Αν όχι, θα πρέπει να πάρουν πρόσθετα μέτρα», διευκρινίζει.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ξανά πως είχε συζητήσει το ενδεχόμενο Grexit με τον τότε Ελληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μάλιστα, δεν διστάζει να παραλληλίσει το εαυτό του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του με το Grexit.

«Ένα Grexit θα ήταν ένα τρομερό βήμα και ο πληθυσμός θα υπέφερε. Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα θα βελτιώνονταν την αμέσως επόμενη ημέρα», δηλώνει και συμπληρώνει:

«Το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact