ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σόιμπλε υποστηρίζει τον Φρίντριχ Μερτς ως διάδοχο της Μέρκελ

Ζυμώσεις στο κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γερμανίας και από τους κορυφαίους βετεράνους πολιτικούς της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, υποστηρίζει ως διάδοχο της τελευταίας στην ηγεσία του κόμματος τον Φρίντριχ Μερτς, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel.

Η υποστήριξη από τον Σόιμπλε, πρώην υπουργό Οικονομικών ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής της δημοσιονομικής λιτότητας ως απάντηση στην κρίση χρέους της νότιας Ευρώπης μετά το 2008, αναμένεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην υποψηφιότητα του επιχειρηματία Μερτς.

Ο επόμενος ηγέτης του κόμματος αναμένεται ότι θα διαδεχθεί την Μέρκελ στην καγκελαρία, αν και η καγκελάριος έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει στη θέση της για άλλα τρία χρόνια αφού παραιτηθεί από την ηγεσία της CDU.

Ενδεχόμενη νίκη του Μερτς στις εσωκομματικές εκλογές τον ερχόμενο μήνα θα σηματοδοτήσει μια στροφή προς τον φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τη χαμηλή φορολογία δεξιό συντηρητισμό, τον οποίο η Μέρκελ είχε βάλει στην άκρη στη διάρκεια των 13 ετών της καγκελαρίας της.

Ο Σόιμπλε, όπως και ο Μερτς, αναφερόταν κάποτε ως μελλοντικός ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών και καγκελάριος, πριν η Μέρκελ παραμερίσει πρώτα τον έναν και μετά τον άλλον.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Σόιμπλε κάλεσε τον Μερτς να θέσει υποψηφιότητα αφού η Μέρκελ ανακοίνωσε την αποχώρησή της έπειτα από αποτυχίες σε δύο περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις. Του έκλεισε επίσης συναντήσεις με τον Ζοζέφ Ντολ, ηγέτη στο Ευρωκοινοβούλιο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και με άλλους πολιτικούς με επιρροή στη Γερμανία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση στο δημοσίευμα του Spiegel από το γραφείο Τύπου του γερμανικού κοινοβουλίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact