ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτάκτως στη Λακωνία – «Παράθυρο» για lockdown

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λακωνία μετά τον εντοπισμό μαζικών κρουσμάτων σε εργάτες γης.

Σε δύο χωριά του Δήμου Ευρώτα εντοπίστηκαν 37 εποχιακοί εργάτες γης θετικοί στον κορονοϊό. Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να περιοριστούν οι στενές επαφές των κρουσμάτων, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι με τη μέθοδο του «γρήγορου τεστ». Στην περιοχή, αυτή την εποχή, εκτιμάται ότι εργάζονται περί τους 1500 αλλοδαποί εργάτες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας μετέβη στη Λακωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασ. Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Συναγερμός μετά την έκρηξη κρουσμάτων στην Λακωνία

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Η φωτογρφία προέρχεται σπό το facebook του υπουργείου Υγείας με την σημείωση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα:

Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αξίζουν τον θαυμασμό μας!
Στα χέρια του νοσηλευτή του ΕΟΔΥ, μετά απο 8 συνεχόμενες ώρες διενέργειας τεστ για COVID-19, αποτυπώνεται η τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων μας!
Σας ευχαριστούμε!

Τι είπε ο Τσιόδρας

«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού» ανέφερε ο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας από τη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους της περιοχής.

Οπως είπε ο κ. καθηγητής τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για ελονοσία, όπου δύο εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα του Covid-19 και έτσι υποβλήθηκαν σε έλεγχο όπου και το τεστ για τον κοροναϊό βγήκε θετικό.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως εντοπίστηκαν κρούσματα κοροναϊού σε ένα περιβάλλον ευάλωτου πληθυσμού μεταναστών κατά τη διάρκεια ελέγχου για ελονοσία.

Τα κρούσματα έχουν απομονωθεί ενώ η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα τόνισε πως το θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου είπε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown, κάτι που για την ώρα δεν εξετάζεται.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact