ΚΟΣΜΟΣ

Ο στρατός της Λευκορωσίας εισέβαλε στην Ουκρανία

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι λευκορωσικά στρατεύματα πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα στην περιοχή Τσέρνιγιβ, επίσης γνωστό ως Τσέρνιγκοφ στη βόρεια Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Aνακοίνωσε επίσης στο Twitter ότι την πληροφορία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των Βόρειων Εδαφικών Αμυντικών Δυνάμεων Βιτάλι Κιρίλοφ και υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο όπως αναφέρει το Reuters ότι η χώρα του έχει επιπλέον δυνάμεις στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Πρόκειται για καλά εκπαιδευμένες ομάδες ταχείας ανάπτυξης που είναι έτοιμες να σταματήσουν κάθε πρόκληση και οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Λευκορωσίας, εξήγησε.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Λουκασένκο εξέφρασε φόβους ότι μια σοβαρή ευρωπαϊκή σύγκρουση θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

Είπε ότι η παύση των εχθροπραξιών εξαρτάται αποκλειστικά από την ουκρανική πλευρά – πρέπει να σταματήσει να ακούει τι της λένε η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Χθες ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε ότι η Ρωσία «είχε κοροϊδέψει» την Λευκορωσία, εξαπολύοντας την εισβολή της στην Ουκρανία από το έδαφός της.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact