ΚΟΣΜΟΣ

Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε πόλη από τον ISIS

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Δευτέρα μια πόλη και ένα κοντινό χωριό στο κεντρικό τμήμα της Συρίας που βρίσκονταν στα χέρια της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έπειτα από μάχες που κράτησαν περίπου είκοσι ημέρες, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης και μια ΜΚΟ.

«Ο στρατός, σε συνεργασία με οργανώσεις λαϊκής αυτοάμυνας (σ.σ. παραστρατιωτικές οργανώσεις προσκείμενες στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) πήρε τον έλεγχο της Μάχιν και του χωριού Χαουαρίν στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας της Χομς», στην κεντρική Συρία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη μια πηγή στις ένοπλες δυνάμεις.

«Ο στρατός κατάφερε βαριές απώλειες στο Ντάες», σύμφωνα με την τηλεόραση, που χρησιμοποίησε ένα ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την προέλαση του στρατού, με την υποστήριξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, κάνοντας λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Η ίδια ΜΚΟ έκανε επίσης λόγο περί προέλασης των δυνάμεων του καθεστώτος σε μια ορεινή περιοχή βόρεια της παράκτιας πόλης της Λαττάκειας, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, προπύργιο της μειονότητας των αλαουιτών, στην οποία ανήκουν οι Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο στρατός κέρδισε εδάφη στο Τζάμπαλ Ζάχι και στο Τζάμπαλ Ζουέικ, έπειτα από σφοδρές μάχες με αντάρτες, έχοντας υποστήριξη από ρωσικά αεροσκάφη.

Ο διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, δήλωσε πως ο στρατός αναμένεται να συνεχίσει την προέλασή του προς την πόλη αλ Καριατάιν, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Μάχιν, που είχε καταληφθεί από το ΙΚ τον Αύγουστο. Οι τζιχαντιστές είχαν καταστρέψει εκεί ένα μοναστήρι του πέμπτου αιώνα.

Ακόμη, επίσης στην επαρχία Χομς, οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ κινούνται προς την αρχαία πόλη της Παλμύρας, με την υποστήριξη ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων, σημείωσε ο Ραχμάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact