ΚΟΣΜΟΣ

Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δωρίζει 100 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

«Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό»

Συγκλονισμένη είναι και η Γαλλία και ολόκληρος ο κόσμος από την καταστροφική φωτιά που έπληξε τον εμβληματικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ο σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, Φρανσουά-Ανρί Πινό, που προεδρεύει του ομίλου Kering, αποδέσμευσε 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis.

Ο όμιλος Kering -προηγουμένως Pinault-Printemps-Redoute (PPR)- είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH, και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.

«Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανοικοδόμηση της Νοτρ-Νταμ» επισημαίνει ο Πινό σε ανακοίνωσή του.

Ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν τη δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Το εμβληματικό μνημείο στο Παρίσι είχε τυλιχθεί στις φλόγες καταστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό τη δομή του και προκάλεσε την κατάρρευση του βέλους του από ύψος 93 μέτρων.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή στην γαλλική πρωτεύουσα «μιας διεθνούς διάσκεψης δωρητών» για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, μετά την χθεσινή πυρκαγιά.

«Προτείνω να κάνουμε μια διεθνή διάσκεψη δωρητών» δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Inter, η οποία θα υποδεχθεί «ειδικούς» και «θα μπορέσει να συγκεντρώσει κεφάλαια».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact