ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ξαναχτυπά μετά την περίφημη δήλωση για τη Σουηδία

«Έχω ένα φίλο που πήγαινε συνέχεια στο Παρίσι αλλά όχι πλέον. Το Παρίσι δεν είναι πια Παρίσι»

«Το Παρίσι δεν είναι πλέον Παρίσι»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικαλέστηκε σήμερα έναν ανώνυμο «φίλο του» που δεν πατάει πλέον το πόδι του στη γαλλική πρωτεύουσα, για να υπερασπιστεί τη μεταναστευτική πολιτική του, φέρνοντας ως αντιπαράδειγμα τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ευρώπη γενικότερα.

«Η εθνική ασφάλεια ξεκινά από την ασφάλεια στα σύνορα. Οι ξένοι τρομοκράτες δεν θα μπορούν να πλήξουν την Αμερική αν δεν μπορούν να μπουν στη χώρα μας» είπε μιλώντας στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC), στο Μέριλαντ.

«Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη! Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη!» επισήμανε, υπεραμυνόμενος για άλλη μια φορά των αμφιλεγόμενων δηλώσεων που έχει κάνει για τη Σουηδία, συνδέοντας την αύξηση της εγκληματικότητας με τις μεταναστευτικές ροές. «Λατρεύω τη Σουηδία αλλά οι άνθρωποι εκεί καταλαβαίνουν ότι έχω δίκιο», συνέχισε.

Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει αναφερθεί πολλές φορές στις επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στη Γαλλία για να δικαιολογήσει τη μεταναστευτική πολιτική του. Αυτή τη φορά όμως στάθηκε περισσότερο και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι.

«Έχω έναν φίλο, κάποιον πολύ, πολύ σημαντικό. Λατρεύει την Πόλη του Φωτός. Επί χρόνια, κάθε καλοκαίρι πήγαινε στο Παρίσι μαζί με τη σύζυγό του και την οικογένειά του», αφηγήθηκε. «Δεν τον είχα δει για πολύ καιρό και του λέω: Τζιμ, πώς πάει το Παρίσι; Δεν πηγαίνω πια. Το Παρίσι δεν είναι πια Παρίσι», φέρεται ότι του απάντησε ο φίλος αυτός.

«Δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία. Σήμερα, ούτε καν το σκέφτεται να πάει», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact