ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας «έκοψε» τον Σκουρλέτη από το Πολιτικό Συμβούλιο

«Θα είμαι και πάλι βουλευτής, πιο κοντά στον κόσμο», η απάντηση του υπουργού Ενέργειας

Στις ψηφοφορίες της προχωρά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί η πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για οργανωτική ανασύνθεση του κόμματος, με τη συγκρότηση δύο νέων οργάνων, τα οποία όταν θα συνεδριάζουν από κοινού, θα αποτελούν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όργανα αυτά είναι: το 11μελές Πολιτικό Συμβούλιο, με αντικείμενο περισσότερη πολιτική δουλειά, και το 16μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, για καθημερινά, οργανωτικά ζητήματα. Και στα δύο αυτά όργανα θα συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του κόμματος.

Για το Πολιτικό Συμβούλιο, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε έντεκα στελέχη (κυρίως υπουργούς), ενώ για το Εκτελεστικό Συμβούλιο δεν έκανε πρόταση επί των ονομάτων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών της Κ.Ε που πρότειναν ορισμένα ακόμη ονόματα. Για τα δύο όργανα διεξάγονται τώρα οι ψηφοφορίες, όπως και για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Τη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό του από το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα τόνισε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους υπογράμμισε πως εφόσον δεν βρισκόταν στην αρχική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε νόημα να αποδεχθεί την υποψηφιότητα.

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης έστειλε και τα μηνύματά του ενόψει του ανασχηματισμού, τονίζοντας πως σε περίπτωση που «σπάσει» το υπουργείο και δεν έχει το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας δεν θα δεχθεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.

«Θα είμαι και πάλι βουλευτής, πιο κοντά στον κόσμο», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact