ΚΟΣΜΟΣ

Ο τυφώνας Βονγκφόνγκ σαρώνει την Ιαπωνία

O ισχυρός τυφώνας Βονγκφόνγκ έπληξε σήμερα τα κεντρικά νησιά της Ιαπωνίας και κατευθύνεται προς το Τόκιο, αφήνοντας πίσω του δεκάδες τραυματίες και έναν αγνοούμενο και προκαλώντας την ακύρωση 600 και πλέον πτήσεων, σύμφωνα με τις αρχές και μέσα ενημέρωσης.

Ο τυφώνας αυτός, που σάρωσε την Οκινάουα (νότια) το Σαββατοκύριακο, κατευθύνεται προς τα βορειοανατολικά της χώρας με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα και ενδέχεται να πλήξει την περιοχή του Κάντο, που περιλαμβάνει το Τόκιο, αργότερα σήμερα ή αύριο το πρωί.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες στην πρωτεύουσα, όπου ήδη οι βροχοπτώσεις έχουν ενταθεί προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

«Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στις σφοδρές ριπές ανέμου και τα τεράστια κύματα, ενώ οι άνεμοι είναι ισχυροί ακόμα και στις περιοχές που βρίσκονται μακριά από το μάτι του τυφώνα» προειδοποίησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο μετεωρολόγος Χιρόσι Σασάκι απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες «να μην προσεγγίζουν ποτάμια που έχουν φουσκώσει και τις ακτές».

«Παραμείνετε στα καταφύγια προτού οι βροχές και ο άνεμος ενισχυθούν» προσέθεσε ο ίδιος.

Εξαιτίας του κινδύνου κατολισθήσεων, πλημμυρών και τεράστιων κυμάτων οι τοπικές αρχές συμβούλεψαν σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ως προληπτικό μέτρο.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφονται καταρρακτώδεις βροχές, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χείμαρροι από λασπόνερα και σπίτια κατεστραμμένα – σε ορισμένα αποκολλήθηκαν οι στέγες και οι τοίχοι κατέρρευσαν–, ενώ γιγαντιαία κύματα, που φθάνουν τα 9 μέτρα σε ύψος, σαρώνουν τις ακτές.

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, περιλαμβανομένων 23 στο αρχιπέλαγος της Οκινάουα, όπου ένα κοριτσάκι 9 ετών και ένας 20χρονος άνδρας υπέστησαν ακρωτηριασμό στα δάχτυλα σε ένα λιμάνι όταν τους παρέσυραν οι σφοδροί άνεμοι σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Ένας 26χρονος Κινέζος που είχε παρασυρθεί χθες το απόγευμα από τα κύματα στο Σιζουόκα εξακολουθεί να αγνοείται.

Ο τυφώνας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες στα αεροδρόμια οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους έπειτα από ένα τριήμερο διακοπών καθώς η σημερινή ημέρα είναι αργία στην χώρα.

Τουλάχιστον 635 πτήσεις έχουν ακυρωθεί και υπήρξαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή του Κανσάι (δυτικά), σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact