ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου υποδαυλίζει τη βία»

Βολές κατά του ακροδεξιού πολιτικού από τον υποψήφιο της Αριστεράς, Φερνάντου Χαντάντ

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου «υποδαυλίζει τη βία συμπεριλαμβανομένης της κουλτούρας του βιασμού», δήλωσε ο υποψήφιος της αριστεράς Φερνάντου Χαντάντ σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο, δύο εβδομάδες πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Οπλίζοντας τους πολίτες δεν λύνει τίποτε» τόνισε ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT) και αντίπαλος του Μπολσονάρου στον επαναληπτικό γύρο της 28ης Οκτωβρίου.

Αναφερόταν σε μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του υποψηφίου της ακροδεξιάς ότι θα καταστήσει πιο εύκολη την οπλοφορία για να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας.

«Ο αντίπαλός μου υποκινεί τη βία, συμπεριλαμβανομένης της κουλτούρας του βιασμού. Είπε σε μια βουλευτίνα ότι δεν θα την βιάσει επειδή δεν της αξίζει. Θέλετε ισχυρότερη ένδειξη;» δήλωσε ο Χαντάντ, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Μπολσονάρου εναντίον της βουλευτίνας του PT Μαρία ντο Ροζάριο το 2014 όταν είπε ότι «δεν αξίζει να βιαστεί, είναι πολύ άσχημη».

Ο Χαντάντ που συγκέντρωσε το 29% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενάντια στο 46% του Μπολσονάρου, εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανότητες να αντιστραφεί η εικόνα, ακόμη και αν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών δίνουν στον υποψήφιο της ακροδεξιάς ισχυρά ποσοστά νίκης (58% – 42%).

«Πάντα υποκινούσε τη βία, φανταστείτε έναν άνθρωπο που ο ήρωας του είναι ένας από τους μεγαλύτερους βασανιστές στην ήπειρο», τόνισε, αναφερόμενος στον φόρο τιμής που απέτισε στο παρελθόν ο Μπολσονάρου σε έναν ανώτερο αξιωματικό κατηγορούμενο για βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

«Αυτός ο άνθρωπος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά θα χάσει», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος του Σάο Πάολο.

«Πως μπορεί κάποιος που κηρύσσει τη μισαλλοδοξία να υποσχεθεί ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Πρώην λοχαγός ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για τη στρατιωτική δικτατορία που ήταν στην εξουσία από το 1964 ως το 1985 στη Βραζιλία, έχει δεσμευθεί να περιλάβει πολλούς στρατηγούς στην κυβέρνησή του, αν εκλεγεί.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact