ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΣΕ: Ανησυχεί για την επέκταση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία


Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Μπουρχάλτερ επανέλαβε ότι «η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας θα πρέπει να γίνει σεβαστή και να διατηρηθεί από όλες τις πλευρές ανά πάσα στιγμή»

Την ανησυχία του για την πρόσφατη επέκταση των συγκρούσεων στα ανατολικά της Ουκρανίας καθώς και για τις πληροφορίες περί άφιξης ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού εξέφρασε ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ντιντιέ Μπουρχάλτερ.

Ο Μπουρχάλτερ, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, «εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την επέκταση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης σε νέες περιοχές στα ανατολικά της Ουκρανίας και την επακόλουθη κλιμάκωση της έντασης», αναφέρει ανακοίνωση του ΟΑΣΕ.

Επιπλέον, «τα στοιχεία για την αύξηση της ροής στρατιωτικού προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσική Ομοσπονδία προς την Ουκρανία είναι βαθιά ανησυχητικά και πρέπει να γίνει μια πλήρης έρευνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μη συμμόρφωση «θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΑΣΕ», ανάφερε στο ανακοινωθέν του ο Μπουρχάλτερ.

Ο ίδιος σημείωσε τη σημασία της πρόσφατης συνόδου κορυφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από μήνες.

Ο Μπουρχάλτερ ανέφερε επίσης ότι η αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία είχε καθιερώσει τη βάση της στη Μαριούπολη, ένα σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας όπου έχουν πλησιάσει τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις των ανταρτών. 

«Ο ΟΑΣΕ θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία στις προσπάθειές της να αποκλιμακώσει την κατάσταση όπως και στη διευκόλυνση του διαλόγου τόσο διεθνώς όσο και εντός της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Μπουρχάλτερ.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact