ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΣΕ: Ανησυχεί για την επέκταση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία


Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Μπουρχάλτερ επανέλαβε ότι «η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας θα πρέπει να γίνει σεβαστή και να διατηρηθεί από όλες τις πλευρές ανά πάσα στιγμή»

Την ανησυχία του για την πρόσφατη επέκταση των συγκρούσεων στα ανατολικά της Ουκρανίας καθώς και για τις πληροφορίες περί άφιξης ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού εξέφρασε ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ντιντιέ Μπουρχάλτερ.

Ο Μπουρχάλτερ, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, «εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την επέκταση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης σε νέες περιοχές στα ανατολικά της Ουκρανίας και την επακόλουθη κλιμάκωση της έντασης», αναφέρει ανακοίνωση του ΟΑΣΕ.

Επιπλέον, «τα στοιχεία για την αύξηση της ροής στρατιωτικού προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσική Ομοσπονδία προς την Ουκρανία είναι βαθιά ανησυχητικά και πρέπει να γίνει μια πλήρης έρευνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μη συμμόρφωση «θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΑΣΕ», ανάφερε στο ανακοινωθέν του ο Μπουρχάλτερ.

Ο ίδιος σημείωσε τη σημασία της πρόσφατης συνόδου κορυφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από μήνες.

Ο Μπουρχάλτερ ανέφερε επίσης ότι η αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία είχε καθιερώσει τη βάση της στη Μαριούπολη, ένα σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας όπου έχουν πλησιάσει τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις των ανταρτών. 

«Ο ΟΑΣΕ θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία στις προσπάθειές της να αποκλιμακώσει την κατάσταση όπως και στη διευκόλυνση του διαλόγου τόσο διεθνώς όσο και εντός της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Μπουρχάλτερ.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact