ΚΟΣΜΟΣ

Οδεύει προς νίκη στις εκλογές ο απερχόμενος πρόεδρος της Ινδονησίας

Για πρώτη φορά διεξήχθησαν ταυτόχρονα οι προεδρικές και οι βουλευτικές

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο φαίνεται ότι κερδίζει τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Ινδονησία. Αυτό δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις τριών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μία ώρα μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο.

Τα τρία ινστιτούτα δημοσκοπήσεων -Saiful Mujani Research Centre, Indo Barometer και Indikator Politik Indonesia- δίνουν ποσοστό τουλάχιστον 55% των ψήφων στον Ουιντόντο έναντι ποσοστού περίπου 44% που εξασφαλίζει ο αντίπαλός του Πραμπόβο Σουμπιάντο.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν σήμερα λίγο μετά τις 13:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος), επιβεβαίωσε μέλος της Εκλογικής Επιτροπής στο AFP.

Συνολικά 190 εκατομμύρια Ινδονήσιοι καλούνταν στις κάλπες για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν για πρώτη φορά ταυτοχρόνως, με τον νυν πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο και τον στρατηγό εν αποστρατεία Πραμπόβο Σουμπιάντο να αναμετρώνται για τα ηνία της χώρας.

Με ρεκόρ 245.000 υποψηφιοτήτων για την προεδρία, τη βουλή και τοπικά αιρετά αξιώματα, η Ινδονησία διοργάνωσε φέτος τη μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στην ιστορία της αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πρώτες αυτές εκτιμήσεις δεν προκάλεσαν έκπληξη καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από τις εκλογές έδιναν στον 57χρονο απερχόμενο πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο προβάδισμα 10 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του κυριότερου αντιπάλου του, του 67χρονου πρώην στρατηγού των ειδικών δυνάμεων Πραμπόβο Σουμπιάντο.

Παρά τις εκτιμήσεις που δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα όσον αφορά τον νικητή των προεδρικών εκλογών, τα επίσημα αποτελέσματα της μεγαλύτερης στον κόσμο εκλογικής διαδικασίας που διεξάγεται μέσα σε μία μόνο ημέρα προβλέπεται να ανακοινωθούν τον Μάιο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact