ΑΠΟΨΕΙΣ

Οδεύουμε σε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία

Είναι ξεκάθαρο ότι οδεύουμε σε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία. Είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση.

Μόνο τυφλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι οδεύουμε σε πολεμικό επεισόδιο-σύρραξη

Οι προθέσεις των Τούρκων με τις υπερπτήσεις των μαχητικών τους στο Αιγαίο, θα προκαλέσουν έστω και απο λάθος…ατύχημα. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις ενδιαφέρονται για την ομαλοποίηση των σχέσεων των δυο χωρών, επειδή η σύγκρουση στην θάλασσα του Αιγαίου μπορεί να κλιμακωθεί προκαλώντας περαιτέρω αναταράξεις.

Το πρόβλημα με την πιθανή κλιμάκωση της ελληνικής-τουρκικής σύγκρουσης είναι ο κίνδυνος ότι θα δημιουργήσει αλυσίδα συγκρούσεων που θα προκαλέσει με την σειρά της αλυσιδωτές «εκρήξεις» στις γύρω χώρες», αλλά προς το παρόν όλα παραμένουν στο επίπεδο της θεωρίας , όπως και σε προηγούμενες περιόδους.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 92% των Ελλήνων θεωρούν την Τουρκία ως τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα τους. Μια τέτοια στάση των Ελλήνων πολιτών δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, διότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπάρχουν αιώνες εχθρότητας και εντάσεων που αυξάνονται εδώ και δεκαετίες.

Ξεπέρασαν κάθε όριο στο Αιγαίο οι Τούρκοι – «Έριξαν ξύλο» οι Ίκαροι μας

Σε αντίθεση με άλλες βαλκανικές χώρες που η εχθρότητα τους με την Τουρκία έχει επιλυθεί οριστικά το 1912, ​​Ελλάδα και Τουρκία έχουν ακόμα μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα τα οποία απειλούν συνεχώς να μετατραπούν σε ανοικτή σύγκρουση .

Το πρόβλημα, λέει ο Bladimir Ajzenhamer από το αμυντικό ινστιτούτο του Βελιγραδίου , είναι η απώλεια της ηπειρωτικής επικράτειας της Μικράς Ασίας από την Ελλάδα το 1922, σε συνδυασμό με το «πρόβλημα» της κοντινής απόστασης των ελληνικών νησιών στις τουρκικές ακτές.

«Είναι περίπου 4 μίλια από την τουρκική ακτή και τα 16 νησιά που δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ο Ερντογάν, στην πραγματικότητα, βασιζόμενος στην αρχή της γεωγραφικής εγγύτητας πιστεύει ότι αυτά τα 16 νησιά, εκ των οποίων τα δύο είναι οι αμφιλεγόμενες βραχονησίδες Ίμια, στην πραγματικότητα ανήκουν στην Τουρκία. Γι ‘αυτόν τον λόγο σκέφτεται να αλλάξει αυτή τη συμφωνία, μη λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα της άλλης πλευράς ».

Οι δυτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι κρίσιμες και για τις δύο χώρες λόγω του οπλοστασίου των δύο χωρών που συγκεντρώνεται στη λεκάνη του Αιγαίου.

Σύμφωνα με έγκυρους δημοσιογράφους , στη λεκάνη του Αιγαίου υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις όπλων υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο.

Ένας άλλος ειδικός αναφέρει ότι ένας πόλεμος στο Αιγαίο θα έμοιαζε με ένα μίνι πυρηνικό πόλεμο, που θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές, λόγω της υψηλής τεχνολογίας που θα χρησιμοποιούνταν σε περίπτωση πιθανού πολέμου .

Οι Τούρκοι ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν θα μας επιτρέψουν έρευνες κάτω από την Κρήτη, ούτε να «στρώσουμε» τον EastMed.

Θα επιχειρήσουν να μας εμποδίσουν πολεμικά. Καταναλώνουμε ως έθνος πολύ φαιά ουσία σε μπούρδες, ενώ θα έπρεπε ο λαός να προετοιμάζεται ψυχολογικά για πόλεμο και η κυβέρνηση να αγοράζει όπλα.

Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες μας είναι εντελώς αδιάφορη η κα Σακελλαροπούλου με τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες της.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact