ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι απόγονοι των ισχυρών του πλανήτη και η ιδιαίτερη μοίρα τους

Ιάκωβος Στάλιν: Παραδόθηκε στους Ναζί αηδιασμένος από τον πατέρα του

gkfksdfongsgsgs4a

Ο «Πατερούλης» είχε δύο συζύγους και τρία παιδιά. Η πρώτη του γυναίκα, η Αικατερίνη Σβανίντζε, πέθανε το 1907 (λέγεται ότι αυτοκτόνησε), έπειτα από τρία χρόνια κοινής βασανιστικής ζωής. Στην κηδεία της ο Στάλιν είπε ότι κάθε τρυφερό συναίσθημά του για τους ανθρώπους πέθανε μαζί της. Κάτι που απαθανατίστηκε στα σίγουρα στον τρόπο που μεγάλωσε τον μοναχογιό του τότε Ιάκωβο Τζουγκασβίλι, με τον οποίο θα έκοβε αργότερα κάθε επαφή.

Ιδιαίτερα ψυχρός στην ανατροφή του Ιάκωβου, ο μικρός δεν ξέφυγε από τη γνώριμη σκληρότητα του Στάλιν αλλά και το μονίμως επικριτικό ύφος του. Ό,τι κι αν έκανε ο Ιάκωβος, ήταν πάντα λίγο για τον Ιωσήφ, ο οποίος δεν έκρυβε την αποδοκιμασία και τη δυσαρέσκεια που του προκαλούσε συνεχώς το παιδί του. Όταν έφτασε στα 18 του, ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, μόνο και μόνο για να προσελκύσει για άλλη μια φορά την πατρική μήνη. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αν και ο αυτοπυροβολισμός το μόνο που κατάφερε ήταν να τον τραυματίσει, κάνοντας τον «Πατερούλη» να σχολιάσει: «Ούτε να πυροβολήσει καλά δεν μπορεί».

Το 1937, σε άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσπάσει την πατρική εύνοια, ο Ιάκωβος κατατάχθηκε στον Κόκκινο Στρατό, αν και δεν ήταν φτιαγμένος για στρατιωτικό βίο. Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και απ’ ό,τι δείχνουν οι καταστάσεις, πρέπει να παραδόθηκε στους Ναζί που προέλαυναν στο ρωσικό έδαφος. Ντροπιασμένος ο Στάλιν, αρνήθηκε την προσφορά των Γερμανών να ανταλλάξουν τον Ιάκωβο με έναν αιχμάλωτο ανώτερο αξιωματικό των SS. Σύμφωνα με την επίσημη σοβιετική προπαγάνδα, ο Στάλιν αποκρίθηκε: «Έχετε στα χέρια σας όχι μόνο τον γιο μου Ιάκωβο αλλά εκατομμύρια γιους μου. Ή θα τους απελευθερώσετε όλους ή ο γιος μου θα έχει την ίδια μοίρα». Σύμφωνα με την κόρη πάντως του Στάλιν, Σβετλάνα, καρπό του δεύτερου γάμου του, ο «Πατερούλης» απάντησε απλώς ότι «δεν έχω κανέναν γιο που να ονομάζεται Ιάκωβος».

Το 1943 ο Ιάκωβος προσπάθησε να αποδράσει από το στρατόπεδο αιχμαλώτων και σκοτώθηκε στην απόπειρά του, τόσο από το ηλεκτρικό ρεύμα του φράχτη όσο και από τις σφαίρες των Γερμανών…Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact