ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι απόγονοι των ισχυρών του πλανήτη και η ιδιαίτερη μοίρα τους

Ζόγια Τσαουσέσκου: Αλκοόλ και μαθηματικά

gkfksdfongsgsgs5a

Οι μνήμες του Τσαουσέσκου στη Ρουμανία κυμαίνονται ακόμα και σήμερα από νοσταλγικές θύμισες μέχρι και εφιαλτικές μνήμες, αναλόγως ποιον θα ρωτήσεις. Παρανοϊκός και αδίστακτος δικτάτορας για κάποιους και φωτισμένος ηγέτης για κάποιους άλλους, για τα παιδιά του ήταν πάντως απλώς πατέρας, μεγαλώνοντάς τα μέσα στα πλούτη και τη χλιδή. Αν και η μόνη κόρη του, η Ζόγια, έμελλε να γίνει διαβόητη για τον έξαλλο τρόπο της ζωής της.

Η μικρή μεγάλωσε σε σχετικά παρόμοιες συνθήκες με την Μπρέζνιεβα, κάτω από συνεχή επιτήρηση και με άπειρα πρέπει και μη, και κατέφυγε έφηβη ακόμα στο ποτό και την ασυδοσία ως αντιστάθμισμα των περιορισμών. Αν και η Ζόγια φαινόταν να το σηκώνει το ποτό και σύμφωνα με τις αναφορές, έπινε σχεδόν όλη μέρα, κρατώντας μια προσωπική κάβα στο παλάτι που θα ζήλευαν ακόμα και μπαρ.

Παρά τις πολλές απόπειρες να ξεκόψει από το αλκοόλ και τα κέντρα αποτοξίνωσης, δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από τη σαγήνη του, φέρνοντας ντροπή στον πατέρα της με τα μεθυσμένα καμώματά της. Οι κακές γλώσσες τη χαρακτήριζαν επίσης νυμφομανή, καθώς δεν φαινόταν να έκανε διακρίσεις στο κρεβάτι της και στους εραστές της περιλαμβάνονταν από κυβερνητικά στελέχη και σωματοφύλακες μέχρι και πρώην κατάδικοι. Έλεγαν μάλιστα ότι όποιος δεν πήγαινε μαζί της, σύντομα βρισκόταν εξόριστος κάπου στις ερημιές της Ρουμανίας.

Η Ζόγια ήταν επικεφαλής του Τμήματος Μαθηματικών σε ένα τεχνικό ίδρυμα της Ρουμανίας, όπως ακριβώς και η μητέρα της ήταν κοσμήτορας του Τμήματος Χημείας. Για την Έλενα ξέρουμε σήμερα ότι το διδακτορικό τής είχε απονεμηθεί λόγω της σχέσης της με τον Νικολάε, καθώς ήταν όλο προϊόν λογοκλοπής. Αν η ακαδημαϊκή καριέρα της Ζόγια ήταν αποτέλεσμα της ίδιας πρακτικής, κανείς δεν ξέρει.

Μετά την εκτέλεση του ζεύγους Τσαουσέσκου το 1989 και τη χάρη που έλαβαν τα τρία παιδιά τους, η τύχη της Ζόγια αγνοείται, καθώς κανείς δεν ξανασχολήθηκε μαζί της. Πέθανε το 2006 χτυπημένη από καρκίνο, παλεύοντας τα τελευταία χρόνια της ζωής της για την εκταφή των γονιών της, ώστε να διαπιστωθεί αν τα σώματα που ήταν θαμμένα στο κοιμητήριο Γκεντσέα ήταν πράγματι των δικών της…Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact