ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί έξω από το υπ. Προστασίας του Πολίτη -«Βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις», φωνάζουν

Παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο μπροστά από τον σταθμό του Μέτρο Κατεχάκη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 70 αστυνομικοί που υπηρετούν σε διαφορά τμήματα της Αττικής. 

Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ασκήσουν το επάγγελμα τους.

Ειδικότερα, με κεντρικό σύνθημα «Βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις», τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, καθώς, όπως λένε, τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα θυμίζουν χωματερές αφού οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες, ενώ και ο εξοπλισμός τους είναι απαρχαιωμένος.

Επιπλέον, καταγγέλλουν συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα» και ζητούν λύση στα ζητήματα που έχουν ανακύψει, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών τους.

Ανάμεσα σε αλλά, αιτούνται και την άμεση διευθέτηση της πρόσβασης τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία «παραμένει στα χαρτιά».

Αναφερόμενη σε έγγραφο που εστάλη μετά την προκήρυξη της κινητοποίησης τους από τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σημειώνει σε ανακοίνωση της ότι «είναι προφανές ότι το αίολο έγγραφο που απεστάλη στις υπηρεσίες έχει ως στόχο την αποτροπή συμμετοχής των συναδέλφων στην ανωτέρω προγραμματισμένη συγκέντρωση. Το θέμα της μετακίνησης με τα ΜΜΜ είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει χρονίσει και ενώ έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τα συναρμόδια υπουργεία, δεν υλοποιείται με ευθύνη συγκεκριμένων  για  οικονομικούς  κυρίως λόγους».

«Επειδή ούτε αύριο οι συνάδελφοι μας θα μετακινούνται απρόσκοπτα κατά τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά θα πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο του εισιτηρίου και επειδή δεν μπορεί η φυσική ηγεσία να υπεκφεύγει των ευθυνών της, καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και να συμμετάσχουν μαζικά με τα προεδρία των Ενώσεων τους στην αυριανή συγκέντρωση, στην οποία πέραν του ζητήματος της μετακίνησης των αστυνομικών με τα ΜΜΜ, πρώτα και πάνω από όλα διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας.Μακάρι τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά να υπήρχαν και στις καταγγελίες μας για καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στις αστυνομικές υπηρεσίες», καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν τέσσερις αστυνομικές ενώσεις από την Αττική. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, στο λεκανοπέδιο υπάρχουν περί τις 4.000 ελλείψεις σε οργανικές θέσεις.

Τέλος, οι ένστολοι σημειώνουν ότι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που τα αιτήματα τους δεν ικανοποιηθούν. Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα αιτήματα τους θα κατατεθούν με υπόμνημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact