ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γάλλοι δε θέλουν ο Ολάντ να διεκδικήσει δεύτερη θητεία


Ο Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη ακόμη και πολλών αριστερών ψηφοφόρων κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στον τομέα της οικονομίας

Οι περισσότεροι Γάλλοι δεν επιθυμούν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του 2017, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα- ένα ακόμη πλήγμα στον Γάλλο πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε χαμηλό ποσοστό ρεκόρ.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP διενεργήθηκε για λογαριασμό της Le Journal Du Dimanche στο διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 988 ατόμων και έδειξε ότι το 85% των ερωτηθέντων δεν θα ήθελαν ο Ολάντ να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος, ενώ το 50% τον κατηγορεί επειδή δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις του.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε ύστερα από μία κακή εβδομάδα για τον Ολάντ στη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, κυκλοφόρησε το βιβλίο της πρώην συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ όπου ο σοσιαλιστής πρόεδρος παρουσιάζεται ως «εχθρός» των φτωχών τους οποίους, μάλιστα, χαρακτηρίζει «ξεδοντιάρηδες».

Ο Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη ακόμη και πολλών αριστερών ψηφοφόρων κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στον τομέα της οικονομίας: το ποσοστό της ανεργίας τείνει να ξεπεράσει το επίπεδο-ρεκόρ του 10%.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη Παρασκευή, ο Ολάντ είπε ότι θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι την λήξη της θητείας του παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις.

Της δημοσκόπησης της IFOP προηγήθηκε μία άλλη της εταιρείας TNS-Sofres, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό της δημοτικότητάς του τον Αύγουστο βρισκόταν στο 13%, σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ, καθιστώντας τον Ολάντ τον λιγότερο δημοφιλή πρόεδρο της Γαλλίας μετά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης, δημοσκόπηση της IFOP για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή διαπίστωσε ότι ο Ολάντ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία το 2012, θα έχανε στον δεύτερο γύρο των εκλογών από την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact