ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι Γάλλοι ενδιαφέρονται για την Αμφίπολη και τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την πρόοδο των ανασκαφών στην Αμφίπολη, ζητούν οι τουριστικοί φορείς και επαγγελματίες της Γαλλίας, οι οποίοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα φυσικά, πολιτιστικά και ιστορικά «θέλγητρα» της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων (ΕΞΘ), με αφορμή τη συμμετοχή της στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM TOP RESA 2014 στο Παρίσι.

«Αν και η ΕΞΘ πήρε για πρώτη φορά μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που αποτελεί μια από τις κορυφαίες της χώρας σε επαγγελματικό επίπεδο, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ακούσει για τη Θεσσαλονίκη και θέλησαν να ενισχύσουν την πληροφόρησή τους γύρω από τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη στον τουρισμό […] Η δε φήμη της Αμφίπολης έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Γαλλία, καθώς οι Γάλλοι είναι λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης. Το ενδιαφέρον τους για τις ανασκαφές ήταν έκδηλο και με αγωνία περιμένουν τις ανακοινώσεις, ευελπιστώντας σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το χώρο και να θαυμάσουν από κοντά το αρχαίο μνημείο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΞΘ, η οποία ήταν μία από τους εκθέτες στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Στο επίκεντρο των επαφών στο Παρίσι βρέθηκε κυρίως η προώθηση του ολιγοήμερου αστικού τουρισμού (city breaks) στη Θεσσαλονίκη, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και για το θεματικό τουρισμό, με έμφαση στη γαστρονομία και τον πολιτισμό, τα θρησκευτικά μνημεία και τα συνέδρια.

«Η ΕΞΘ στοχεύει στους Γάλλους τουρίστες και τους εντάσσει σε μια γενικότερη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την αναβάθμιση του πελατειακού προφίλ της Θεσσαλονίκης, με επισκέπτες ανώτερου οικονομικού επιπέδου», υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Στόχος είναι να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στα τουριστικά πακέτα των Γάλλων σε συνδυασμό και με τη Χαλκιδική. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου, η ΕΞΘ θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη γκρουπ τουριστικών πρακτόρων και tour operators της Γαλλίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact