ΚΟΣΜΟΣ

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες υποψιάζονται διαρροή πληροφοριών από την Αυστρία προς τη Ρωσία

Tο Βερολίνο δίνει βάρος σε ένα απόκομμα της βάσης δεδομένων «Δίκτυο Ποσειδών»

Τη δυσπιστία τους για την συνεργασία με την Αυστρία εκφράζουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο διαρροής πληροφοριών προς τη Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV), Τόμας Χάλντενβανγκ, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της χώρας (Bundestag), ότι διακρίνει σημαντικό κίνδυνο στη συνεργασία με τις αντίστοιχες αυστριακές υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι σαφές εάν η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την υπόθεση των αποκαλύψεων του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung για τον παραιτηθέντα (πλέον) αντικαγκελάριο της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Η Welt αναφέρει ότι ο κ. Χάλντενβανγκ έχει το τελευταίο διάστημα εκφράσει κατ´επανάληψη την δυσπιστία του απευθείας στους αυστριακούς συναδέλφους του. Η ανησυχία του έχει να κάνει κυρίως με το ενδεχόμενο μυστικές πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από τις γερμανικές υπηρεσίες, να μεταφέρονται από τους Αυστριακούς στις ρωσικές Αρχές. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από το Βερολίνο σε ένα απόκομμα της βάσης δεδομένων «Δίκτυο Ποσειδών», η οποία περιέχει απόρρητα δεδομένα που είχαν ανταλλαχθεί μεταξύ της Αυστρίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτό είχε ως συνέπεια η Αυστρία να δυσφημιστεί ιδιαίτερα μεταξύ των εταίρων της και να περιοριστεί σε «ρόλο αουτσάιντερ» στην αντιτρομοκρατική ομάδα του «Κλαμπ της Βέρνης» (CTG), της ανεπίσημης συνεργασίας των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών. Με άλλα λόγια, δεν ανήκει πλέον στην επίσημη λίστα των μελών της Ομάδας, μεταξύ των οποίων πραγματοποιείται η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά η συμμετοχή της εξετάζεται σε κάθε περίπτωση μεμονωμένα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact