ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιαματικές πηγές στην Ελλάδα χρειάζονται ανανέωση: Μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών

Την επιτακτική ανάγκη για αναγνώριση των υδροθεραπευτηρίων της Ελλάδας ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επισημαίνουν οι ειδικοί, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα επιφέρει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Εθνος, ο δρ Ζήσης Αγγελίδης, υδροβιολόγος και πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Θερμαλισμού, εξηγεί πόσο μεγάλο τουριστικό όφελος θα έχει η χώρα μας από μία τέτοια αναγνώριση.

Οπως επισημαίνει, περίπου 24.000.000 ιαματικοί τουρίστες διακινούνται κάθε χώρο κυρίως στην Ιταλία, τη Νότια Γαλλία, την Ισπανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.

«Τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας παρέχουν ετησίως 1.500 με 1.700 ευρώ για θερμαλισμό. Οι ασφαλισμένοι πηγαίνουν σε χώρες με αναγνωρισμένα υδροθεραπευτήρια, γιατί λοιπόν να μην μπορούν να έρθουν και στην Ελλάδα. Με τα ίδια χρήματα μπορούν να μείνουν εδώ ένα μήν α και να έχουν πλήρη θεραπεία» εξηγεί ο δρ. Αγγελίδης.

Η Ελλάδα, έχει 114 προορισμούς με ιαματικούς φυσικούς πόρους όπου λειτουργούν 75 επιχειρήσεις με παροχές λουτροθεραπείας, λασποθεραπείας και ποσιοθεραπείας. Μάλιστα, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θερμαλισμού εκπροσωπούν το 23% των ελληνικών επιχειρήσεων.

Παρόλαυτα, ο θερμαλισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης και απαιτείται άμεση ανανέωση των εγκαταστάσεων και προβολή τους στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι αυτές της Κεντρικής Μακεδονίας κι αυτό γιατί αποσυνδέθηκαν από τον τομέα της θεραπείας και συνδέθηκαν με την ευεξία και την ψυχαγωγία, προσελκύοντας κυρίως νεανικό κοινό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact