ΔΙΑΦΟΡΑ

«Οι Ιεχωβάδες» – Εξαιρετικό άρθρο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

«Οι Ιεχωβάδες» – Εξαιρετικό άρθρο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Διαβάστε ένα εξαιρετικό άρθρο που είχε συγγράψει προ 31 ετών ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος, με θέμα τους Ιεχωβάδες.

Το άρθρο είχε δημοσιευτεί στο Περιοδικό Πληροφόρηση τον Νοέμβριο του 1983.

Είχε γράψει:

«Θρασείς και προκλητικοί, με επικάλυμμα επιμελημένης ευγένειας, εμφανίσθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης μας οι γνωστοί στο λαό Ιεχωβάδες, μίσθαρνα όργανα της εμπορικής εταιρίας «Σκοπιά», προβάλλοντες φορτικά τα αιρετικά έντυπά των προς άγραν θυμάτων. Βγήκαν δασκαλεμένοι και με κρυφή κουστωδία «αβανταδόρων», οργανωμένοι συνωμοτικά, πειθαρχικοί στις εντολές του συντονιστή, που έλεγχε τις κινήσεις τους.

Καί βγήκαν βέβαιοι πως θα δρέψουν καρπούς από την καλοστημένη παγίδα των σε βάρος των ανύποπτων διαβατών. Μα κάπου αστόχησαν. Υποτίμησαν το αλάνθαστο ορθόδοξο κριτήριο του λαού μας. Νόμισαν ότι έχουν να κάνουν με αδέσποτο όχλο, εύκολη βορά των λύκων. Δεν υπολόγισαν στην αυτόματη και αυθόρμητη λειτουργικότητα της συνείδησής του.

Καί απέτυχαν. Συνάντησαν παντού την επιφυλακτικότητα και καχυποψία, που έφθασε γρήγορα στην αποδοκιμασία και στον ευτελισμό. Πήραν αδίδακτα μαθήματα ήθους και εντιμότητας, δέχθηκαν ηχηρά ραπίσματα χριστιανικής αγωνιστικότητας, και αναδιπλώθηκαν. Ιδίως όταν οι οργανωμένες από την τοπική μας Εκκλησία «Ομάδες Αντιστάσεως» τέθηκαν επί το έργον. Παρά ταύτα, δεν υποχώρησαν, ξανακτυπούν και θα ξανακτυπήσουν. Η λύσσα του πλανεμένου και η μανία του αποστάτη που τους συνοδεύουν, δεν θα τους αφήσουν να διδαχθούνκαί να συνέλθουν.

Γι᾽ αυτό χρειάζεται ετοιμότητα και αποφασιστικότητα από μέρους μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα προφυλάξουμε το λαό μας από το μίασμα της ξενοκίνητης απειλής. Όλοι μαζί οι Ορθόδοξοι Έλληνες θα σταθούμε προμαχώνας ακατάβλητος μπρός στην πληρωμένη πρόκληση. Οι Ιεχωβάδες θα απομονωθούν και η πίστη θα θριαμβεύσει».

defencenet

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact