ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ σταματούν να στέλνουν σκυλιά που αντιμετωπίζουν εκρηκτικά στην Αίγυπτο και την Ιορδανία

Αφορμή είναι ο θάνατος αρκετών εξ αυτών λόγω ελλιπούς φροντίδας

«Φρένο» στην αποστολή ειδικά εκπαιδευμένων στον εντοπισμό εκρηκτικών σκυλιών στην Ιορδανία και την Αφρική, βάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Αφορμή είναι ο θάνατος αρκετών εξ αυτών λόγω ελλιπούς φροντίδας.

«Κάθε θάνατος ενός σκύλου στο πεδίο είναι ένα εξαιρετικά θλιβερό συμβάν και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψουμε να συμβεί αυτό», δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι σκύλοι παίζουν κρίσιμο ρόλο στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στο εξωτερικό και για τη διάσωση ζωών Αμερικάνων», πρόσθεσε.

Η αρμόδια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αμερικανικά ΜΜΕ, διεξήγαγε έρευνα έπειτα από μία καταγγελία το καλοκαίρι του 2017. Στην πρώτη έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο κατήγγειλε σειρά προβλημάτων στη φροντίδα των περίπου 135 σκύλων που έχουν δοθεί σε περίπου 12 χώρες και είναι εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό εκρηκτικών στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας στον τομέα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Οι αρχικές ανησυχίες αφορούσαν την Ιορδανία, βασική χώρα που επωφελείται από το πρόγραμμα, όπου ένας σκύλος πέθανε λόγω έλλειψης φροντίδας και ένας άλλος χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Τότε η υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε στην αμερικανική κυβέρνηση να αναστείλει το πρόγραμμα παροχής σκύλων στην Ιορδανία.

Μετά την έκθεση του Σεπτεμβρίου ανώνυμη καταγγελία ανέφερε ότι δύο ακόμη σκύλοι στην Ιορδανία πέθαναν, ο ένας από θερμοπληξία και ο άλλος αφού δηλητηριάστηκε από ζιζανιοκτόνο που είχε ψεκαστεί κοντά στον χώρο όπου ζούσε.

Δεύτερη έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σκύλων σε επτά καθώς τρεις από τους 10 σκύλους που είχαν σταλεί στην Αίγυπτο επίσης πέθαναν: ένας από καρκίνο στον πνεύμονα, ένας από ρήξη στην ουροδόχο κύστη και ένας από θερμοπληξία.

Βάσει της έκθεσης του Σεπτεμβρίου κτηνίατρος δήλωσε στην αρμόδια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι «η θερμοπληξία είναι ένδειξη αμέλειας και ελλιπούς φροντίδας και δεν πρόκειται για ατύχημα».

Η υπηρεσία μάλιστα βρήκε ότι τα σκυλιά στέλνονταν στις ξένες χώρες χωρίς να δίνονται γραπτές εγγυήσεις που θα προβλέπουν τις προδιαγραφές για τη φροντίδα τους, ενώ δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι για την υγεία τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact