ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.000 στρατιώτες στη Λιβερία για να βοηθήσουν στην επιδημία του Έμπολα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αυξήσουν άμεσα την παρουσία τους στη Λιβερία, όπου στρατιωτικό προσωπικό έχει αναπτυχθεί στην χώρα της Δυτικής Αφρικής προκειμένου να παράσχει βοήθεια στον περιορισμό της χειρότερης επιδημίας του ιού Έμπολα που έχει καταγραφεί ποτέ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του υπευθύνου της αποστολής.

Η Ουάσινγκτον πρόκειται να στείλει περίπου 3.000 στρατιώτες στην περιοχή για την ανοικοδόμηση κέντρων θεραπείας και την εκπαίδευση των τοπικών γιατρών. Περίπου οι μισοί στρατιώτες θα βρίσκονται στη Λιβερία, ενώ οι υπόλοιποι θα παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη εκτός της χώρας.

«Θέμα εδώ είναι η ταχύτητα και η επείγουσα ανάγκη. Για το λόγο αυτό σύντομα πρόκειται να δείτε την ανάπτυξη δυνάμεων στην περιοχή», δήλωσε σε δημοσιογράφους από την πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια, ο συνταγματάρχης Ντάριλ Ουίλιαμς

Ο Ούιλιαμς είπε επίσης ότι η αμερικανική αποστολή πρόκειται να κατασκευάσει και να παράσχει 17 θεραπευτικές μονάδες για τον ιό Έμπολα σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αρχές της Λιβερίας θα εξακολουθήσουν να ηγούνται της προσπάθειας.

«Οι (Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβερίας) έχουν μεγάλες ικανότητες. Βρίσκονται ήδη εκεί έξω… και μας βοηθούν, επειδή γνωρίζουν καλά την περιοχή. Για το λόγο αυτό δεν κάνουμε τίποτα χωρίς την παρουσία τους», είπε.

Τουλάχιστον 3.091 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού Έμπολα τους τελευταίους έξι μήνες οπότε και εντοπίστηκε η επιδημία στη Δυτική Αφρική. Στη Λιβερία μόνο έχουν καταγραφεί 1.830 θάνατοι, αριθμός σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, οι οποίες έχουν πληγεί εξίσου από τον ιό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact