ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ «χρυσοπληρώνουν» στους Ρώσους κάθε θέση στο Soyuz

Κάθε Αμερικανός που ταξιδεύει με το διαστημόπλοιο κοστίζει 85 εκατ. δολάρια

Οι ΗΠΑ πληρώνουν στην Ρωσία 85 εκατομμύρια δολάρια για κάθε θέση στο ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz που μεταφέρει Αμερικανούς αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανέφερε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικλ Πενς κατά την διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Politico.

«Νομίζω, ότι για τους Αμερικανούς η αιτία της μεγάλης απογοήτευσης που νοιώθουν (στο θέμα του Διαστήματος) είναι το ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών δεν μπορούμε να στέλνουμε τους αστροναύτες μας στο Διάστημα …Τώρα έχουμε γίνει συνοδοιπόροι των Ρώσων. Και πληρώνουμε περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια την θέση (στα διαστημόπλοια Soyuz). Ωστόσο πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσουμε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις από την δική μας πλατφόρμα, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στους Αμερικανούς αστροναύτες να επιστρέψουν στο Διάστημα, στο οποίο θα πηγαίνουν αναχωρώντας από την αμερικανική γη», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρόλα τα πλεονεκτήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, παρόλα τα πλεονεκτήματα των σχεδιασμών που αφορούν αποστολές πέριξ της γης, θα πρέπει να διευρύνουμε την πολιτική μας στον τομέα αυτό, εισάγοντας ρυθμίσεις στην ‘κυκλοφορία’ του Διαστήματος, πράγμα το οποίο ήδη κάνουμε, ώστε να δώσουμε στις ιδιωτικές εταιρείες την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στον Διαστημικό τουρισμό, στον τομέα των δορυφόρων, στον τομέα της εξόρυξης κοιτασμάτων, να τους προσφέρουμε την δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στον χώρο μεταξύ Γης και Σελήνης και εν συνεχεία να γίνουν και πάλι πρώτες οι ΗΠΑ και η NASA στον τομέα των επανδρωμένων πτήσεων» δήλωσε ο Πενς και προσέθεσε : «Ο πρόεδρος έχει ήδη υπογράψει την οδηγία, που λέει ότι επιστρέφουμε στην Σελήνη και από εκεί θα κατευθυνθούμε για τον Άρη».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε επίσης ότι τα σχέδια που αφορούν στην δημιουργία των Διαστημικών Δυνάμεων των ΗΠΑ «συνιστούν μέρος της προεδρικής αντίληψης που σχετίζεται με την πραγματική αναβίωση της ηγετικής θέσης της Αμερικής στο Διάστημα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact