ΕΛΛΑΔΑ

Οι μικροί φίλοι του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ γνωρίζουν το πρόγραμμα «Η ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει»

Τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν από κοντά τα πρωτότυπα και διαδραστικά εργαστήρια του προγράμματος «Η ενέργεια για Zωή ταξιδεύει» έδωσε ο Ομιλος Ελληνικά Πετρέλαια στα παιδιά των εργαζομένων και στα παιδιά από το «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνα – Φιλική Φωλιά» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Το πρόγραμμα – που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άγονη Γραμμή Γόνιμη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη σύμπραξη 17 ΜΚΟ – απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες απομακρυσμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών και φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση της Περιβαλλοντικής Συνείδησης, να διαδώσει τις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μικρούς και μεγάλους και να προσεγγίσει με δημιουργικό τρόπο έννοιες που σχετίζονται με τη σωστή Διαχείριση των Φυσικών Πόρων και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Ο Όμιλος των ΕΛ.ΠΕ διαπιστώνοντας στην πορεία των τριών ετών τη μεγάλη απήχηση που είχε το πρόγραμμα στις περιοχές που υλοποιήθηκε, θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους φίλους του, να συμμετάσχουν. Μερικά από τα εργαστήρια  που παρουσιάστηκαν, ήταν :

  • Tο εντυπωσιακό περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Color Tubes”, στο οποίο οι μικροί μας φίλοι πειραματίστηκαν με τα χρώματα και τους ήχους.
  • Το “Κινητό Πλανητάριο” που περίμενε τα παιδιά να μπουν στη θολωτή αίθουσα για να ταξιδέψουν σε άγνωστους πλανήτες.
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενέργεια: Επιλέγω και εξοικονομώ» του Μουσείου Τεχνολογίας “Νόησις”, που έχει ως κύριο στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση ενέργειας.  
  • Το “Exile”, ένα πρόγραμμα animation, όπου τα παιδιά έπλασαν το δικό τους μύθο μέσα από ένα δημιουργικό και διαδραστικό εργαστήριο με κατασκευές και πολλή φαντασία.

Τέλος, στο “Playroom” τα πιο μικρά παιδιά ζωγράφισαν σε μεγάλο χαρτόνι και δημιούργησαν το δικό τους δάσος σε μια μαγευτική ιστορία για το περιβάλλον.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact